• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Eliteserien: Rosenborg - Brann

Eliteserien: Rosenborg - Brann
Foto: Bildbyrån

Klassiker på Lerkendal.

Av AWGogstad

Rosenborg - Brann
Torsdag 20. mai kl. 20:30
Sendes på TV Norge og Discovery+

Kampodds
Coolbet 1,46 - 5,02 - 6,85
Norsk Tipping 1,35 - 5,00 - 7,50
Unibet 1,43 - 5,25 - 7,00

Det dukes for en av de store klassikerne på Lerkendal når Rosenborg tar imot Brann. Kåre Ingebrigtsen gjør dermed en følelsesladd retur til klubben han innkasserte tre seriemesterskap og to cup-gull mellom 2014 og 2018. Siden har det gått nedover for "Bruttern", og dagens Brann-utgave har fått en katastrofal start på sesongen.

Bergenserne står med tre strake tap og 1-10 i målforskjell etter sesongens tre første kamper mot Viking, Vålerenga og Molde. De har på forskjellige tidspunkt i disse kampene gått helt i oppløsning defensivt, og det har heller ikke gnistret på motstandernes banehalvdel. Daouda Bamba har scoret Branns eneste mål så langt denne sesongen, et corner-mål, som sågar skulle vært annullert for offside.

Langt bedre åpning for Rosenborg. Trønderne har fått med seg poeng i begge bortekampene mot Vålerenga og Bodø/Glimt, selv om de kanskje var noe heldige som fikk med seg uavgjort i begge disse. I deres eneste hjemmekamp hittil, kjørte de imidlertid over Viking og vant hele 5-0. Kveldens oppgjør er en fremskyndet kamp fra 7. august slik at Rosenborg skal få spillefri mellom tredje runde i kvalifiseringen til Europa League. 

Selv om Rosenborg er store favoritter i kveld, er Brann ubeseiret på Lerkendal de tre siste sesongene. I fjor vant de 3-2 etter scoringer av Bamba, Taylor og Svendsen, mens det endte 0-0 i 2019. I 2018 vant de 2-1. Forrige hjemmeseier kom i 2017 da Rosenborg vant 2-1. Totalt står RBK med 29-12-10 hjemme mot kveldens motstander.

Rosenborg mangler Markus Henrksen, Ole Sæter og Jonathan Augustinsson med skader. Alex Tettey er i innreisekarantene. Brann må klare seg uten Daniel Pedersen, mens Vieux Sané venter på visum og Lars Krogh Gerson er i innreisekarantene.

Tipset
Vi holder vertene som klare favoritter, og handicap-spillet bør absolutt vurderes til 2,15. Vi forsøker oss også på over 3,5 scoringer totalt, som gir 2,49 hos samme bookie.