• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Eliteserien: Våre pinsetips

Eliteserien: Våre pinsetips
Foto: Bildbyrån

Tips og info om kveldens pinserunde i Eliteserien.

Av AWGogstad

Rosenborg - Molde
Mandag 24. mai kl. 20:00
Sendes på Eurosport Norge

Kampodds
Coolbet 2,60 - 3,43 - 2,83
Norsk Tipping 2,45 - 3,45 - 2,65
Unibet 2,40 - 3,60 - 2,90

Tidlig gullkamp på Lerkendal når Rosenborg ønsker Molde velkommen til Trondheim i pinserundens hovedkamp. Bataljene mellom disse lagene er en av de desiderte godbitene i norsk fotball, og kveldens oppgjør tegner til å bli intet unntak. 

Rosenborg topper for øyeblikket tabellen med en kamp mer spilt enn de nærmeste utfordrerne. Godkjent start for trønderne med uavgjort i vanskelige bortekamper mot Vålerenga og Bodø/Glimt, og full pott i hjemmemøtene med Viking og Brann. I 3-2-seieren over bergenserne ble oppvokst Brann-supporter Kristoffer Zachariassen den store helten med sitt hattrick. Kveldens siste scoret han like før slutt og sørget for at alle poengene ble igjen i Trondheim. Åge Hareide tror på en jevn kamp mot sin gamle klubb.

- Kampene mellom Rosenborg og Molde lever ofte sitt eget liv. Det blir en tett og tight affære, spår RBK-sjefen overfor RBKweb.com.

Hareide kan glede seg over at både Per Ciljan Skjelbred og Dino Islamovic er skadefrie og klare til kamp. Treneren må imidlertid unnvære Markus Henriksen, som er ute en god stund med sin kneskade. Alex Tettey og Ole Sæter mangler også.

Molde har også kommet godt i gang med sin sesong med syv poeng på de tre første kampene. I 4-0-seieren mot Brann var de spesielt imponerende, og Ohi trives utmerket godt som klubbens ubestridte førstevalg på topp. Spissen har banket inn fem fulltreffere så langt, og jakter flere scoringer i kveld. Ohi har scoret i de to siste oppgjørene han har spilt på Lerkendal. Men, Rosenborgs Zachariassen har også fått en fantastisk start på sesongen, og også han står med fem mål så langt.

Tipset
Vi gir Molde et knapt favorittstempel i toppkampen, og spiller B´en hos Unibet.

Andre spillbare objekter denne runden
Brann - Bodø/Glimt H @ 4,40 (Unibet)
Kristiansund - Strømsgodset H @ 2,02 (Coolbet)
Mjøndalen - Vålerenga H @ 4,50 (Unibet)

Resten av runden - markeringstips i parentes
Haugesund - Stabæk (H)
Lillestrøm - Viking (H)
Tromsø - Sandefjord (B)