• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Helgens Eliteserie-runde: Siste sjanse for Kristiansund?

Helgens Eliteserie-runde: Siste sjanse for Kristiansund?
Foto: Bildbyrån

KBK håper å kunne melde seg på i medaljekampen, og har trolig ikke råd til å tape.

Av AWGogstad

Vålerenga - Kristiansund
Søndag 25. oktober kl. 18:00
Sendes på TV Norge og Dplay

Kampodds
Coolbet 1,88 - 3,94 - 4,10
Norsk Tipping 1,85 - 3,70 - 3,80
Unibet 1,86 - 3,97 - 4,15

Analyse
Vålerenga kan vise til kjempeform og har vunnet fire av sine fem siste kamper. Det ene tapet på disse fem kom borte mot suverene Bodø/Glimt, i det som skulle vise seg å bli Jens Petter Hauges siste kamp for nordlendingene. Hjemvendte Vidar Örn Kjartansson har umiddelbart funnet frem målteften han viste sist han var å se i den norske hovedstaden, og står allerede med seks mål på fem fulltreffere etter at han vendte tilbake til klubben. VIF har spilt på seg ytterligere selvtillit de siste to rundene mot bunnlagene Mjøndalen og Sandefjord, der de har vunnet 4-1 og 3-0. Mot Sandefjord sist hadde Oslo-laget full kontroll og starter helgens serierunde på fjerdeplass på tabellen - ett poeng bak Rosenborg på tredje og to bak Molde på andre.

Kristiansund virker å trives best utenfor rampelyset, og har i forholdsvis fred og ro fått lov til å etablere seg i toppen av norsk fotball de siste årene. KBK starter helgens runde på femteplass i Eliteserien, tre poeng bak søndagens motstander. Nordmøringene har forsiktig uttalt at en sluttplassering blant de tre beste er innen rekkevidde, men har da trolig ikke råd til å tape søndagens batalje mot Vålerenga. Kristiansund kan også vise til bra form, og har tapt bare to på sine siste 13 kamper. Forrige helg holdt de Rosenborg til 0-0 hjemme i Kristiansund. Kristiansund står dessuten med tre strake borteseirer, men det er verdt å merke seg at de kom mot nykomlingene Sandefjord, Start og Aalesund. 

Skader og suspensjoner
Vålerenga har en nær fulltallig tropp å velge fra. Kun Fredrik Oldrup Jensen (ankel) og Benjamin Stokke (smell) er eneste meldte fravær for Dag-Eilev Fagermo. For Kristiansund er langtidsskadde Horenus Tadesse fortsatt ute (kne), mens Amidou Diop må sone karantene. 

Tipset
Det føles krevende å gi Vålerenga favorittstempelet mot en så god motstander som Kristiansund. 3,97 på U hos Unibet føles dermed bedre å prøve en unit eller to. 

Andre spillobjekter
Molde måtte grave dypt i torsdagens Europa League-oppgjør mot Dundalk, og har allerede snublet på hjemmebane i forbindelse med spill i Europa denne høsten. 8.30 (Unibet) i odds på borteseier til Strømsgodset virker dermed ekstremt godt betalt. 2,02 (Coolbet) på Viking hjemme mot Haugesund føles også som meget god hjemmeodds. Den kampen spilles imidlertid ikke før tirsdag.