• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Helgens tips: Årets kamp i Eliteserien

Helgens tips: Årets kamp i Eliteserien
Foto: Bildbyrån

Endelig duket for toppoppgjør mellom sesongens to beste lag.

Av AWGogstad

Molde - Bodø/Glimt
Lørdag 17. oktober kl. 20:30
Sendes på Eurosport Norge og Dplay

Kampodds
Coolbet 2,38 - 3,77 - 2,90
Norsk Tipping 2,50 - 3,55 - 2,55
Unibet 2,35 - 3,80 - 2,90

Analayse

Årets største kamp i Eliteserien hittil når serieleder møter serietoer. Molde har blitt parkert i gullkampen av et av de beste lagene vi har sett i norsk fotballs historie. All hyllest og heder som blir sendt i Bodø/Glimts retning inn mot klubbens aller første seriemesterskap vil være fullt fortjent. Dette spås imidlertid å være klubbens siste reelle hinder for å gå ubeseiret gjennom hele sesongen - en bragd bare Rosenborg har klart tidligere. Er selvsagt betydelig svekket etter at Jens Petter Hauge ble solgt til AC Milan på tampen av overgangsvinduet, og overbeviste ingen i 2-1-seieren mot Sandefjord forrige serierunde. Ettersom gullet er tapt, vil Moldes øyne naturligvis være rettet mot høstens Europa League-sesong, men lar de muligheten til å ta Eliteseriens største skalp gå fra seg?

Antatt lagoppstilling Molde:
Linde; Pedersen, Sinyan, Holmgren, Haugen; Aursnes, Ellingsen, Hussain, Wolff Eikrem; James.

I tillegg til langtidsfraværene, er Brynhildsen og Bjørnbak usikre. Det er bortimot umulig å spå Erling Moes ellever til denne, da vi ikke vet hvor mye av kruttet som vil bli spart til torsdagens Europa League-oppgjør. 

Antatt lagoppstilling Bodø/Glimt:
Haikin; Sampsted, Lode, Høibråten, Bjørkan; Fet, Berg, Saltnes; Zinckernagel, Junker, Solbakken

Savner naturligvis JP Hauge, Ola Solbakken er hans erstatter enn så lenge. Nyankomne Hugo Vetlesen rekker ikke denne. Zinckernagel gis 75% sjanse til å riste av seg en lyskeskade.

Tipset
Molde er gjort til favoritter av Coolbet, Unibet og Norsk Tipping. Det er til og med spillselskapet på Hamar som tilbyr den peneste hjemmeoddsen på 2,50 og magefølelsen sier at Bodø/Glimts første tap for sesongen kommer her.