• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Før kvalikfinalen: Brann - Jerv

Før kvalikfinalen: Brann - Jerv
Foto: Bildbyrån

Nervepirrende kvalikfinale i hovedstaden.

Av AWGogstad

Brann - Jerv
Onsdag kl. 19:00
Intility Arena

TV: MAX

Odds:

H: 1,67
U: 4,10
B: 5,00

Odds fra Coolbet.

Vårt Tips: H

Alt skal avgjøres i hovedstaden i kveld, når Brann og Jerv skal gjøre opp om hvem av disse lagene som skal spille Eliteserien i 2022.

Hele Bergen holder pusten før kveldens avspark. Visst var byens innbyggere og supportere forberedt på en vanskelig sesong, men at de skulle måtte kjempe såpass med nebb og klør for å fornye Eliteserie-kontrakten, hadde de færreste sett for seg.

Brann tok den seieren de trengte i siste serierunde mot Sarpsborg 08 for å kunne stille i kveldens kvalikfinale. Rødtrøyene gikk opp i en tilsynelatende trygg 2-0-ledelse, men på sedvanlig bergensk vis holdt de på å rote det til for seg selv, men vant 2-1 til slutt. De lokale ungguttene Aune Heggebø og David Wolfe ble de store heltene med hver sin fulltreffer. Nå venter en ny, neglebitende affære.

- Presset ligger på Brann. Det sier seg selv at vi ikke har hatt større press på oss siden 2014. Det var da vi rykket ned sist. Og Brann skal ikke rykke ned, erkjenner Brann-sjef Eirik Horneland overfor Bergens Tidende.

Så gjenstår det å se om det unge brannmannskapet evner å holde nervene under kontroll når innsatsen er som høyest. For på motsatt side står et sultent Jerv, som håper på sin første reise noensinne i Eliteserien. De har allerede kjent på trykkokeren i en kvalik, da de slo KFUM på straffesparkkonkurranse i OBOS-ligaens kvalikfinale sist helg. Kristian Novak satte inn Jervs siste straffe med en iskald panenka, og sendte dermed sørlendingene om ikke til himmels, så i alle fall til hovedstaden.

For formatet i kvalikfinalen har som kjent blitt slik at laget fra Eliteserien og OBOS-ligaen møtes i én enkeltstående finale på Intility Arena i Oslo, fremfor å møte hverandre én gang hjemme og borte. I fjor var det Mjøndalen som gikk seirende ut av hovedstaden med en dramatisk triumf mot Sogndal. 

Brann står overfor en potensiell stopperkrise, for Fredrik Pallesen Knudsen og Runar Hove er meldt usikre til kveldens kamp. I tillegg er Lars Gerson, Vieux Sané og Japhet Sery Larsen alle ute. Vi har imidlertid mest tro på bergenserne likevel, da det tross alt historisk sett er Eliteserie-laget som sitter med de beste kortene på hånden i en kvalikfinale. Vi mener imidlertid at Brann ikke er mer enn knappe favoritter, og hjemmeoddsen frister ikke altfor mye. Coolbets 1,69 på at begge lag scorer virker som et vel så fornuftig spill her.