• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Lillestrøm - Brann

Lillestrøm - Brann
Foto: Bildbyrån

Topp mot bunn.

Av AWGogstad

Lillestrøm - Brann
Åråsen Stadion
Lørdag 11. september kl. 18:00

TV: TV Norge og Discovery+

Odds:
H: 1,75
U: 3,85
B: 5,00

Odds fra Coolbet

Vårt tips: H

To lag med vidt forskjellige skjebner hittil i sesongen. Lillestrøm har prestert over all forventning etter opprykket fra OBOS-ligaen, mens Brann har vært enda svakere enn hva selv de største skeptikerne hadde fryktet.

Kanariene ligger på tredjeplass, kun tre poeng bak serieleder Bodø/Glimt før helges serierunde, mens bergenserne ligger aller sist på tabellen med fem poeng opp til Tromsø på sikker plass. Det har vært en helsvart sesong for Brann hittil, men et av klubbens få lyspunkter har vært Aune Heggebø. Den 21 år gamle spissen har scoret i tre kamper rad, og fikk bra med førstelagserfaring fra forrige sesongs låneopphold i Øygarden.

Lillestrøm har selv en drøss med spillere i form, men ingen mer enn Thomas Lehne Olsen. 30-åringen står med 14 fulltreffere på bare 17 kamper, og har allerede notert seg for bestenotering i løpet av en sesong. Hans forrige personlige rekord var 12 seriemål i 2018-sesongen. Han har imidlertid "bare" scoret ett på de siste tre kampene, og den kom i forrige runde da han ble matchvinner i 2-1-seieren mot Mjøndalen.

Lillestrøm mangler førstekeeper Mads Christiansen med et håndleddsbrudd og Simen Kind Mikalsen mangler fremdeles med sin kneskade. Brann må unnvære Lars Gerson (strekk), men Runar Ulland Hove og Kasper Skaanes har et håp om å bli spilleklare.