• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Vålerenga - Sarpsborg 08: Torsdagens tips

Vålerenga - Sarpsborg 08: Torsdagens tips
Foto: Bildbyrån

5000 tilskuere på Intility Arena.

Av AWGogstad

Vålerenga - Sarpsborg 08
Torsdag 1. juli kl. 20:00
Sendes på Eurosport Norge

Kampodds
Coolbet 1,58 - 4,13 - 6,47
Norsk Tipping 1,45 - 4,10 - 6,80
Unibet 1,54 - 4,30 - 6,75

Vålerenga og Sarpsborg 08 avslutter midtukens serierunde. 5000 tilskuere på Intility Arena vil for første gang siden 2019 slippe inn portene på Valle og vil skape en perfekt ramme.

Det har imidlertid ikke sprutet like mye av Vålerenga på banen i det siste. Kun én av de fire har endt med triumf, og de måtte spille med en mann mer i nesten en omgang da de slo Stabæk 2-0 på Nadderud sist. Hjelpes selvsagt ikke av at driblefanten Aron Dønnum og målsniken Vidar Örn Kjartansson begge er skadet. Det gjør imidlertid ikke Vålerengas trener, Dag-Eilev Fagermo noe mindre lyst til å slå Sarpsborg 08 i kveld.

- Jeg håper vi kommer ut i stort tempo. Vi møter nok et lag som kommer i 5-4-1, et system som dessverre har blitt veldig moderne nå. Spør du meg så er det et forsvarssystem, og da handler det om å bryte ned det, sier Fagermo til klubbens hjemmesider.

Sarpsborg 08 ankommer hovedstaden skadeskutt, men Lars Bohinen håper og tror på at laget hans kan få med seg poeng fra Intility. Sarpingene har vunnet to av sine tre siste bortekamper, og spesielt 1-0-triumfen mot Rosenborg på Lerkendal var oppmuntrende. Forrige runde endte det imidlertid med 1-2-tap hjemme mot Viking, og nå skal man reise kjerringa på Vålerengas bekostning.

- Vi må først og fremst ha en god, solid, kollektiv prestasjon både offensivt og defensivt med små avstander og tøft duellspill. Vi må jobbe hardt for hverandre. Egentlig alt det vi manglet litt etter pause mot Viking. Det må vi opp på nivå på. Det er alltid viktig at vi klarer å få ro med ballen når vi har den og ikke stresse. Vi må bygge opp spillet vårt. Det er en helhetlig pakke som må på plass for å slå et så godt lag som Vålerenga, mener Sarpsborg 08-sjefen overfor klubbens hjemmesider.

Vålerenga skader
Vidar Örn Kjartansson (fot), Aron Dønnum (kne).

Sarpsborg 08 skader
Jørgen Horn (korsbånd), Rashad Muhammed (suspendert av klubben), Mohamed Ofkir (strekk), Gaute Høberg Vetti (kne), Ibrahima Koné (suspendert), Mos Abdellaoue (kne).

Tipset
Vålerenga er selvsagt favoritter, men hjemmeoddsen frister lite. Da prøver vi heller Norsk Tippings 6,80 på borteseier.