• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Viking - Lillestrøm

Viking - Lillestrøm
Foto: Bildbyrån

Helgens Eliteserie-runde sparkes i gang i Stavanger.

Av AWGogstad

Viking - Lillestrøm
SR-Bank Arena
Lørdag kl. 16:00

TV: Eurosport Norge

Odds:

H: 1,72
U: 4,55
B: 4,38

Vårt Tips: H

Finfin flyt på Viking, som med to strake seirer har klatret opp i ryggen på medaljeplassene. Forrige runde holdt de også nullen for første gang på nesten et år da de slo Strømsgodset 1-0 på Marienlyst. Kristoffer Løkberg ble matchvinner etter en snau halvtime i en kamp der siddisene hadde full kontroll fra start til slutt, og burde vunnet oppgjøret i Drammen med mye større margin.

Ingen lag sør for Bodø har tuktet Viking på hjemmebane denne sesongen, og lørdagens verter har fått ferten av medalje. Mange var skeptiske til trenerduoen Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen før sesongstart, men eventulle bekymringer virker nå ubegrunnet. De har sluppet til i overkant mye i eget forsvar, men offensivt er det lite å utsette på de mørkeblå.

Lillestrøm har gjort et flott comeback i Eliteserien hittil, men i det siste har det gått atskillig tyngre. Kanariene har tatt bare ett poeng på de tre siste kampene, og det kom i forrige runde hjemme mot Kristiansund da det endte 0-0. 

Viking mangler kun Torsteinbø og Furdal, mens Lillestrøm har sine viktigste spillere ute; Igoh Ogbu er suspendert, mens Thomas Lehne Olsen, Kaan Kairinen og Gjermund Åsen alle ble igjen på Romerike. Vi gir dermed vertene et klart favorittstempel.