• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eredivisie Thomas Elgheim

Helgens tips: Feyenoord - Vitesse

Helgens tips: Feyenoord - Vitesse
Foto: Bildbyrån

Av TElgheim

Feyenoord - Vitesse
Søndag 25. april, kl. 16.45

Kampodds
Coolbet 2,05 - 3,80 - 3,46
Norsk Tipping  1,92 - 3,45 - 3,15
Unibet 2,00 - 3,80 - 3,50

Som ukens hovedkamp i de europeiske ligaene vi ikke dekker fullt ut tar vi denne gangen turen til sesonginnspurten i Nederland. Her gjenstår det fem runder og det er hard kamp om europacupplassene.

Heldig seier
Feyenoord holder 5. plassen som gir plass i playoff om en plass i nye Europa Conference League. To poeng skiller opp til dagens motstander og en sikret plass i samme turnering. Formen er god med 5-4-1 på de ti siste ligakampene. Tapet kom borte mot AZ Alkmaar i slutten av februar. Borte mot Utrecht sist valgte trener Dick Advocaat et femmannsforsvar fra start, men fikk tidlig trøbbel. Før kvarteret var spilt lå laget under 0-1 og etter 20 minutter ble det lagt om til en mer vant 4-3-3-formasjon. Det ga full effekt da Feyenoord snudde til viktig 2-1-seier. Det må imidlertid nevnes at seieren var av det heldige slaget da motstanderen misbrukte en rekke sjanser. Justin Bijlow ble kåret til rundens målvakt i Eredivisie selv om han måtte gi seg med skade rett før slutt. Matchvinner ble som vanlig Steven Berghuis som nå står med 17 scoringer og 11 målgivende pasninger i ligaen denne sesongen.

Marcos Senesi linkes bort
Reservekeeper Nick Marsmans kontrakt utløper til sommeren og det er nå bekreftet at 30-åringen er ferdig i klubben. Han har valgt å skrive toårskontrakt med Inter Miami:

- Dette er et strålende neste steg i karrieren min, men først skal jeg gi alt for Feyenoord den siste tiden. Vi ønsker alle å ende denne sesongen sterkest mulig.

En annen spiller som kan forsvinne er stopper Marcos Senesi som ryktes å være ønsket av Barcelona. Katalanerne har imidlertid pengeproblemer og Feyenoord skal ha satt en prislapp på rett over 20 millioner euro for 23-åringen som har kontrakt til 2023. Utlånte Jordy Wehrmann ser imidlertid ikke ut til å bli solgt, i hvert fall ikke til Luzern. Sveitserne har nå droppet midtbanespilleren fra troppen etter å ha vært misfornøyd med hva han har vist på trening.

Cupfinaletap på overtid
Vitesse har fem poeng opp til PSV Eindoven og AZ Alkmaar og har dermed fortsatt et lite håp om Champions League-spill neste sesong. 4-2-0 på de seks siste ligakampene, men søndag ble det 1-2-tap i cupfinalen mot Ajax på et tomt De Kuip. Der ble Jacob Rasmussen utvist fire minutter før slutt og motstanderen avgjorde så ett minutt på overtid. Danilho Doekhi var tilbake fra start. Trener Thomas Letsch var klar på at oppgaven var vanskelig, men kan uansett glede seg over at kontrakten hans med klubben nå er forlenget til 2023:

- Det er en stor glede å jobbe i Vitesse og jeg er derfor veldig glad for at klubben har gitt meg tillit med ny kontrakt. Vi har hatt en strålende sesong, men nå handler det om å avslutte på samme vis. Fremtiden er uansett lys i denne klubben da vi bygger sammen og stadig blir sterkere.

Tips
Vi gir Feyenoord et klart favorittstempel på hjemmebane og 2,05 i odds er absolutt verdt et forsøk.