• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Europa League Kim Marki

Arsenals siste mulighet

Arsenals siste mulighet
Foto: Bildbyrån

Europa League-finale kan redde sesongen

Av KMarki

Chelsea tok seg onsdag kveld til Champions League-finale, etter fortjent 2-0-seier hjemme mot Real Madrid. I Istanbul lørdag 29.mai skal Thomas Tuchel og hans menn i aksjon mot Manchester City.

Helengelsk finale kan det også bli i Europa League. Manchester United har allerede bestilt Gdansk-overnatting etter 6-2-seier i første kamp mot Roma, men det er fortsatt et stykke frem til 4 engelske finalelag i Europa.

Arsenal røk 1-2 i første semifinale mot Villarreal, og kveldens gjester i London ledes som kjent av Europa League-spesialisten Unai Emery. Den tidligere Arsenal-bossen vant tre strake Europa League-titler med Sevilla, før han senere prøvde lykken i både Paris Saint-Germain og Arsenal.
-Arsenal var favoritter i utgangspunktet, og de er fortsatt favoritter. Vi vant første kamp, men det er såpass jevnt at det fortsatt er alt å spille om. Vi er fortsatt underdog, sier Villarreal-bossen til engelsk presse torsdag.

Et stort øyeblikk
Arsenal har ikke nådd Champions League-fotball på fire sesonger, og når man nå er middelhavsfarer i Premier League er Europa League-pokal siste mulighet til å nå den gjeveste europeiske turneringen.
-Etter alt som har hendt de siste to årene vil det være en enorm opptur og et stort øyeblikk om vi nådde finale, og fikk muligheten til å kjempe om trofeet, sier Arsenal-manager Arteta.

Begge lag avsluttet første kamp i undertall, etter rødt kort til Villarreals Etienne Capoue og Arsenals Dani Ceballo. Villarreal åpnet best og ledet 2-0 før halvtimen spilt. Nicolas Pepe sikret fortsatt spenning, da han etter hvilen satte reduseringen fra straffemerket.

David Luiz er fortsatt ute, men Arsenal håper å kunne bruke både Alexandre Lacazette og Kieran Tierney i kveld.

Arsenal – Villarreal og Roma – Manchester United har begge avspark 21.00 i kveld.