• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Europa League Axel With Gogstad

Skjebnekveld for Glimt og RBK

Skjebnekveld for Glimt og RBK
Foto: Bildbyrån

De norske lagenes skjebne i Europa avgjøres i kveld.

Av AWGogstad

Bodø/Glimt - Zalgiris
Nordlendingene gikk mot en 2-1-ledelse i det første oppgjøret i Litauen. Etter å ha ligget under 0-1, snudde Ulrik Saltnes oppgjøret på egenhånd på bare fem minutter, og Saltnes' dobbel så ut til å gi Bodø/Glimt en fot inn i gruppespillet i Europa Conference League.

Men, to minutter på overtid fikk vertene utligningen sin, og dermed lever oppgjøret mer enn trener Kjetil Knutsen kunne tenkt seg på forhånd. Hvis Glimt gjør jobben, er de klare for sitt første gruppespill i Eurpoa i klubbens historie.

- Vi spiller en kamp som kanskje blir snakket om i 15-20 år. Det betyr vanvittig mye for klubben både sportslig og økonomisk. Jeg tenker at å være med på denne opplevelsen gir noe for hele byen, sier Glimt-treneren til klubbens hjemmesider.

- Jeg er ingen god spåmann, men klarer vi å få ut vårt beste, kan det se bra ut, sier Glimt-sjefen videre.

Bookmakerne er i høyeste grad enig med Knutsen. Norges beste bookmaker, Coolbet, har satt hjemmeoddsen til 1,22. Norsk Tipping og Unibet har satt oddsen på hjemmeseier til 1,18 og 1,21. Unibet har hele 12,50 på at litauerne skreller og vinner på Aspmyra.

Bodø/Glimt mangler langtidsskadde Sondre Sørli, og Brede Moe er trolig også ute.

Rosenborg - Rennes
Rosenborg fikk som ventet en betraktelig tøffere trekning enn Bodø/Glimt, og kan se seg heldig med at det står bare 0-2 etter det første oppgjøret mot Rennes i Frankrike. Birger Meling fikk et gjensyn med gamle lagkamerater, og franskmennene hadde heller ikke nevneverdig behov for tenåringsfenomenet Eduardo Camavinga, som kom inn som innbytter i det 89. minutt. 

Trønderne spilte imidlertid på seg atskillig med selvtillit før kveldens møtet med Rennes. I helgen knuste de Odd 5-0, og stortalentene Noah Holm og Emil Konradsen Ceide fikk virkelig vist seg frem. Sistnevnte vasket sågar frem en soleklar kandidat til årets mål i Eliteserien. 

Rosenborg må altså vinne med to mål for å få ekstraomganger, og tre for å avansere. Bortemålsregelen ble som kjent fjernet før denne sesongen. Tomålsseier eller mer til hjemmelaget gis til 7,25 hos Coolbet og 7,50 hos Unibet. 

Dino Islamovic er ute med kneskade for trønderne.