• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Generell Thomas Elgheim

Fenerbahce – Galatasaray

Fenerbahce – Galatasaray
Foto: Bildbyrån

Fenerbahce mot Galatasaray er anerkjent som det største oppgjøret i tyrkisk fotball

Av TElgheim

Her står hele Istanbul på hodet når to av byens tre største klubber møtes i det som kalles «The Intercontinental Derby» eller «Eternal Rivalry». Denne sesongen ser det også ut til å bli knalltøff kamp om ligagullet mellom byens tre store klubber.

Valgte Fenerbahce grunnet Özil

Fenerbahce med 8-1-0 på de ni siste ligakampene. 1-0-seier hjemme mot Caykur Rizespor lørdag. Der fikk Bright Osayi-Samuel sin debut en knapp halvtime før slutt etter overgangen fra Queens Park Rangers. 23-åringen ser nå frem til å bli lagkamerat med Mesut Özil:

- For unge spillere som meg er det å spille sammen med de største stjernene en stor ære. Jeg så Mesut spille da jeg var ung og nå får jeg trene med han og spille sammen med han. Jeg må bare jobbe hardt og bruke hans erfaring. Å spille for Fenerbahce er en stor utfordring for meg. Jeg vet at dette er en stor klubb med svært hengivne fans. Jeg liker utfordringer og valgte derfor Fenerbahce da jeg tror at hvis jeg jobber hardt og gjør de rette tingene kan jeg gjøre fansen fornøyd.

Mesut Özil ble nylig også presentert som Fenerbahce-spiller, og fikk sin debut mot Hatayspor i midtuken. Han har fått fra en lønn på 16 millioner euro i Arsenal til tre millioner euro i Tyrkia for å få spilt for favorittklubben sin. Forrige uke ble det klart at Özil har valgt draktnummer 67. Dette på grunn av at det er de to første sifrene i postnummeret til familiens hjemby Zonguldak.

Strålende comeback

Fenerbahce har fått mest oppmerksomhet med hentingen av Mesut Özil, men heller ikke Galatasaray har ligget på latsiden. Henry Onyekuru har ankommet på lån fra Monaco ut sesongen med en kjøpsopsjon. Nigerianeren var også på lån i Galatasaray i 2018/19-sesongen og var da med på å vinne ligatittelen. 23-åringen avslører at grunnen til at han valgte et nytt opphold i Galatasaray er trener Fatih Terim:

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i Galatasaray. Jeg har ikke spilt på seks måneder og trenger å være et sted som har tro på meg. Dette er en historisk klubb som alltid har elsket meg. Trener Fatih Terim har tro på meg og mitt store mål er å være med på et nytt ligagull.

Comebacket kunne ikke startet bedre. Mot Gaziantep FK fredag ble Onyekuru byttet inn ved pause og avgjorde kampen med to scoringer. Etter kampen uttalte han at han ikke var 100 prosent klar for å spille kampen etter seks måneder på sidelinjen, men at støtten han har fått av trener Terim er grunnlaget for den umiddelbare suksessen.

Spissbytte

Scoringene gjorde godt for et Galatasaray-lag som dermed fortsatt ligger tre poeng bak nabo Fenerbahce. Mbaye Diagne sto med elleve mål på 19 kamper i alle turneringer for Galatasaray denne sesongen, men ble forrige uke sendt på utlån til West Bromwich. En ny spiss er allerede på plass. Mostafa Mohamed har nå ankommet på lån fra egyptiske Zamalek i 1,5 år. Det ligger også en kjøpsopsjon på fire millioner euro. Den 23 år gamle spissen virket å være klar for Saint-Étienne, men kontrakten ble aldri underskrevet. Galatasaray hoppet dermed inn og kuppet spissen som leverte 20 scoringer i alle turneringer forrige sesong. Tirsdag presenterte egypteren seg med scoring i debuten i 3-0-seieren hjemme mot Istanbul Basaksehir.

Tipset

Fenerbahce står til 2,48 i odds, U-en til 3,49 og B-en til 2,86. Alle odds hos Coolbet. Galatasaray er ubeseiret på sine syv siste møter med naboen i alle turneringer og ønsker man å spille på denne kampen er da også bortekampen som frister mest.