• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Generell Axel With Gogstad

Formel 1: Klart for sesongstart - kan Verstappen stanse Mercedes?

Formel 1: Klart for sesongstart - kan Verstappen stanse Mercedes?
Foto: Bildbyrån

Odds, tips og info før helgens sesongstart.

Av AWGogstad

Endelig sesongstart i Formel 1, når årets første løp går av stabelen i Bahrain denne helgen. En rekke nordmenn har enten gjenoppvekket eller fått interesse for denne fantastiske sporten etter å ha sett Netflix´ braksuksess Drive to Survive, og dermed er spenningen før sesongstart større enn noen gang før årets sesongstart.

Lewis Hamilton er tradisjon tro storfavoritt til å vinne sammenlagtseieren. Engelskmannen har vunnet de fire foregående verdensmesterskapene, og 36-åringen har vunnet ikke mindre enn 95 Grand Prix-løp, mer enn noen annen fører tidligere. De fleste tror at han kommer til å vinne sitt femte strake VM denne sesongen. 

Hans nærmeste utfordrer ventes å være Max Verstappen. Red Bull-føreren skal gå i gang med sin syvende sesong i Formel 1-sirkuset, til tross for sin beskjedne alder på 23 år. Nederlenderen ble den yngste Formel 1-føreren gjennom tidene da han tok plass i Toro Rosso-setet for første gang, bare 17 år og tre dager gammel. Forrige sesong kom han på 3. plass sammenlagt bak Mercedes-duoen Hamilton og Valtteri Bottas, men vant to løp. Mange tror han kan ta innersvingen på Mercedes denne sesongen, særlig fordi han har fått en bedre annenfører på laget, Sergio Pérez, som kommer til å pushe Verstappen maksimalt.

Verstappen var også den føreren som gjorde det aller best i pre season-testingen for snart to år siden, bedre enn begge Mercedes-føreren. Denne testen pleier vanligvis å være en temmelig presis indikator på hvor landet ligger før sesongstart. 

Mange er naturligvis spente på Ferrari etter deres fiasko av en sesong i 2020. The Scuderia forventes å kjempe helt i toppen år etter år, og har særdeles kravstore fans. Carlos Sainz har meldt overgang fra McLaren til den røde giganten. Charles Leclerc er Ferraris annenfører, som kom på 8. plass sammenlagt forrige sesong. McLaren har imidlertid erstattet ham med den australske superstjernen Daniel Ricciardo, forøvrig en av de store publikumsfavorittene i Drive to Surive. 31-åringen har vist seg som en bunnsolid fører, og det blir veldig spennende å se hva han kan få til i en stadig utbedret McLaren-bil. 

Det amerikanske laget Haas har Formel 1-feltets laveste budsjett, men et av de største navnene i rekkene. 2020 var et svært forglemmelig år for lagsjefen Guenther Steiner og resten av Haas. De valgte å kvitte seg med begge førerne sine, Kevin Magnussen og Romain Grosjean. I deres sted har Nikita Mazepin og Mick Schumacher inntatt førersetene. Og Mick Schumacher er akkurat han du mistenker det er. 22-åringen er sønn av legendariske Michael Schumacher, som ble verdensmester syv ganger og vant 91 av 307 løp han startet. Manges øyne vil naturligvis være rettet mot Schumacher og hva tyskeren kan få til i sin første sesong, men vår magefølelse sier at forventningene bør holdes på et moderat nivå. Alpine-Renault har også sikret seg sin andel av medieoppmerksomheten ved å hente Fernando Alonso tilbake til Formel 1-sirkuset. Dobbeltverdensmesteren fra 2005 og 2006 vender tilbake til Formel 1 etter at han de siste årene har prøvd seg på blant annet IndyCar, Dakar Rally og 24-timersløpet i Le Mans. 

Odds (fra Coolbet)

Fører-VM
Lewis Hamilton 1,55
Max Verstappen 3,50
Valtteri Bottas 12,00
Sergio Pérez 16,00
Daniel Ricciardo 41,00
Lando Norris 61,00
Charles Leclerc 81,00
Sebastian Vettel 101,00
Fernando Alonso 151,00
Mick Schumacher 2501,00

Konstruktør-VM
Mercedes 1,35
Red Bull 3,30
McLaren 25,00
Ferrari 51,00
Haas 2501,00

Tipsbladets sesongtips
Lewis Hamilton og Mercedes er storfavoritter hos spillselskapene i begge kategorier, men vi tror det er Verstappens og Red Bulls år. Vi tror nederlenderen endelig får sin VM-tittel og at Red Bull stikker hårfint av med seieren i Konstruktør-VM. Det vi imidlertid føler oss aller mest sikker på, er at årets sesong blir mer spektakulær, mer dramatisk og mer spennende enn på lenge.