• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Generell Thomas Elgheim

OL - dag for dag: Første gull kan bli norsk

OL - dag for dag: Første gull kan bli norsk
Foto: Bildbyrån

OLs første finale kan ha med to sterke norske medaljesjanser

Av TElgheim

Lørdag 24. juli er da OL starter på skikkelig, da det er medaljer som skal deles ut. Det er faktisk ikke umulig at den aller første gullmedaljen i dette sommer-OL kan bli norsk og at vi således inntar toppen på medaljestatistikken. I 10 meter luftrifle for kvinner er det først kvalifisering og så finale. Der har Norge med både Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad og begge er på forhånd ansett som sterke medaljekandidater. Jenny Stene har både verdensrekord og europarekord og har medaljer fra VM, EM og verdenscup.

Samtidig med skytingen åpner imidlertid også de norske håndballherrene sitt mesterskap med kamp mot Brasil og Norge er blant favorittene også i håndballturneringen. Det er første gang siden 1972 at vi har med et herrelag i OL-håndballen.

På rostadion skal et annet norsk medaljehåp i aksjon. Kristoffer Brun og Are Strandli tok bronsen i Rio og startet nå med sine forsøkeheat i dobbeltsculleren.

Klokken 04.00 er det duket for tennis, uten Casper Ruud, og mennenes landeveisritt. Tøff løype gjør at Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen ikke er med. Sven Erik Bystrøm har trukket seg med skade og Norge stiller i stedet med Tobias Halland Johannessen. Tobias Svendsen Foss, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund.

Etter nattens spennende norske øvelser er det mulig å unne seg noen timer søvn før sandvolleyballturneringen starter 15.00.  Anders Mol og Christian Sørum er der satt opp i lørdagens siste kamp mot McHugh og Schumann. De norske sandvolleyballspillerne reiser til OL som verdensenere og gullfavoritter!