• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
La Liga Axel With Gogstad

Helgens La Liga-runde: Storkamper i kø

Helgens La Liga-runde: Storkamper i kø
Foto: Bildbyrån

En formidabel lørdag i vente.

Av AWGogstad

Det ligger an til å bli et fyrverkeri av en lørdag i Spania, når fire av landets beste klubber møtes til dyst i La Liga. Villarreal og Real Madrid låser horn i beste Tippekamp-tid, mens Atlético Madrid og Barcelona har Europas øyne rettet mot seg senere på kvelden.

Villarreal – Real Madrid
Lørdag 21. november kl. 16:15
Sendes på Strive

Coolbet 2,78 – 3,75 – 2,48
Norsk Tipping 2,65 - 3,50 2,20
Unibet 2,85 – 3,75 – 2,42

Villarreal har klatret til andreplass på La Liga-tabellen etter å ha vist strålende form. Er ubeseiret på seks strake, hvorav fire av disse har endt med seier. To strake triumfer nå, og 3-1-seieren borte mot Getafe før landslagspausen var av den imponerende sorten. Gerard Moreno har vært i storform denne høsten med fire ligamål, og i helgen fikk han også sitt første landslagsmål for Spania da han utlignet til 1-1 mot Sveits. Den franske legenden Robert Pires har sågar tippet den gule båten å havne blant de fire beste i La Liga denne sesongen, og vil føle de har alle muligheter mot de regjerende ligamesterne.

For Real Madrid ankommer nemlig Estadio de la Cerámica svært kompromittert. En allerede lang skadeliste inneholder stjerner som Dani Carvajal og Fede Valverde, og i tirsdagens storseier mot Tyskland, måtte Sergio Ramos halte av banen i tjeneste for landslaget med det som så ut som en hamstringskade. Eden Hazard og Casemiro ventes imidlertid tilbake etter sine tilbakeslag med Covid-19. Real Madrid slo tilbake fra fadesen mot Cádiz med overbevisende seirer mot Barcelona og Huesca, men 1-4-smellen mot Valencia i forrige runde var et klart bevis på at sesongens La Liga-trone er fritt vilt.

Tipset: H

Atlético Madrid – Barcelona
Lørdag 21. november kl. 21:00
Sendes på TV 2 Sport og Strive

Coolbet 2,92 – 3,45 – 2,51
Norsk Tipping 2,70 - 3,25 - 2,30
Unibet 3,05 – 3,50 – 2,40

Dette skulle være det store Luis Suárez-derbyet, der vi skulle få se en innbitt, revansjelysten spissveteran ta alle midler i bruk for å ta innersvingen på sine gamle kolleger, men akk. Under landslagsoppholdet ble 33-åringen nok et offer for Covid-19s jerngrep om fotballen, og vitsen med landslagsfotball denne høsten blir stadig større for hver dag som går.

Det betyr imidlertid ikke at Atlético Madrid er blottet for verdensklassetalent på topp. João Félix har virkelig plukket opp mantelen etter Suárez’ ankomst til den spanske hovedstaden og har vist nøyaktig hvorfor Atléti bladde opp godt over 100 millioner euro for portugiseren forrige sommer. 21-åringen står med fem La Liga-mål hittil, og scoret også i Portugals 3-2-seier over Kroatia i midtuken. Atlético Madrid er dessuten det eneste ubeseirede i La Liga denne sesongen, og er mer eller mindre pottetette bakover (kun to baklengs). Hadde få problemer med å slå nyopprykkede Cádiz 4-0 forrige ligarunde.

Barcelona trekker nok et lettelsens sukk over at de slipper å se Luis Suárez denne lørdagskvelden, men har sine egne problemer før lørdagens storkamp i Madrid. Ansu Fati og Sergio Busquets er definitivt ute, og det er høyst usikkert om Philippe Coutinho og Ronald Araujo rister av seg sine smeller i tide. Samuel Umtiti kan imidlertid gjøre et høyst etterlengtet comeback etter langvarig kneskade. Franskmannen har i rehabiliteringsperioden etter sigende blitt vegetarianer og trent seg opp til sitt livs form.

Blaugrana har vært langt unna tidligere sesongers årganger på kvalitetsfronten, og forrige rundes 5-2-seier var sågar svært viktig for å få litt etterlengtet feel-good-stemning i garderoben. Prestasjonen var katalanernes definitive sesongbeste så langt, og Lionel Messi noterte seg for sesongens første spillemål. Har imidlertid ikke råd til å tape på Wanda Metropolitano, og et nederlag vil nesten sende de ut av tittelracet før gullkampen i det hele tatt har rukket å begynne.

Tipset: U

Helgens skadeliste La Liga:

ALAVÉS: Pere Pons er definitivt ute. Burgui kan bli klar.

ATHLETIC BILBAO: Yuri Berchiche og Jokin Eziketa er ute. Óscar de Marcos ventes tilbake.

ATLÉTICO MADRID: Luis Suárez, Sime Vrasljko, Yannick Carrasco, Héctor Herrera og Vitolo er alle ute.

BARCELONA: Ansu Fati og Sergio Busquets er ute. Philippe Coutinho og Ronald Araujo kan bli klare.

BETIS: Victor Camarasa, Sidnei, Nabil Fekir og Sergio Canales er ute.

CÁDIZ: Luismi Quezada og Choco Lozano er ute.

CELTA: Sergio Álvarez og Hugo Mallo ventes ute.

EIBAR: José Angel er eneste frafall.

ELCHE: Lucas Boyé og Nino er ute.

GETAFE: Stiller trolig skadefritt.

GRANADA: Neyder Lozano, Quini, Victor Diaz, Dimitri Foulguier og Fede Vico er alle ute. Åtte spillere ventes imidlertid tilbake etter koronautbruddet før landslagspausen.

HUESCA: Antonio Valera, Idrissa Doumbia og Gastón Silva er ute.

LEVANTE: Cheick Doukouré, Nikola Vukcevic, Jorge Míramón og Enis Bardhi er ute. Roger Martí ventes tilbake.

OSASUNA: Chimy Ávila, Ardina Hernández og Darko Brasanac er langtidsskadde.

REAL SOCIEDAD: Alex Sola, Luca Sangalli, Asier Illarramendi og Andoni Gorosabel er ute.

REAL MADRID: Dani Carvajal, Álvaro Odriozola, Sergio Ramos, Nacho og Federico Valverde er ute. Eden Hazard og Casemiro ventes tilbake.

REAL VALLADOLID: Kiko Olivas er langtidsskadet.

SEVILLA: Suso og Oussama Idrissi er ute. Jesus Navas soner karantene.

VALENCIA: Mouctar Diakhaby, Jasper Cillesen og Maxi Gómez er ute.

VILLARREAL: Alberto Moreno er langtidsskadd.