• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
La Liga Axel With Gogstad

La Liga: Gyllen mulighet for Atlético

La Liga: Gyllen mulighet for Atlético
Foto: Bildbyrån

Slaget om La Liga-tittelen fortsetter.

Av AWGogstad

Atlético Madrid - Real Sociedad
Onsdag 12. mai kl. 22:00
Sendes på Strive

Kampodds
Coolbet 1,60 - 4,04 - 6,34
Norsk Tipping 1,55 - 3,60 - 5,50
Unibet 1,62 - 4,05 - 6,10

Det spisser seg til i det vanvittige tittelracet i La Liga når målstreken stadig nærmer seg. Før kveldens runde er det fordel Atlético Madrid, etter at Barcelona på uforklarlig vis kastet bort to ekstremt viktige poeng i gårsdagens kveldskamp mot Levante. Katalanerne ledet både 2-0 og 3-2, men endte likevel opp med 3-3 og nok en bortkastet mulighet. Det er ikke mer enn et par uker siden at Barça ga fra seg 1-0-ledelse hjemme mot Granada, og i stedet tapte de 1-2.

Det er fem poeng ned i sluket, og med de poengene ombord, ville bildet på toppen av tabellen sett helt annerledes ut. I stedet for fire poengs luke til Atlético, er det i stedet Diego Simeones mannskap som kan utvide luken til fire poeng på katalanerne hvis de evner å slå Real Sociedad i kveldens oppgjør. Da vil de samtidig legge ytterligere press på byrival Real Madrid, som med en eventuell hjemmeseier i kveld vil ha fem poeng opp til ligalederen, med én kamp mindre spilt.

Det begynner imidlertid å gå tomt for kamper å hente inn forspranget på. Ingen av tetlagene har virket nevneverdig interessert i å innkassere sesongens ligamesterskap, og tittelracet har tatt nye vendinger nesten hver eneste helg. Toppklubbene har brodelig rullert på å gi bort poeng i øst og vest denne sesongen, og i går var altså Barcelona siste klubb ut i den karusellen. 

Diego Simeone håper selvsagt på at Los Colchoneros ikke gjør den samme tabben i kveld, men Real Sociedad kommer ikke til å gi bort noe gratis. Atléti har vunnet kun tre av de syv siste i La Liga, og i helgen forsvarte de seg til det ene poenget de kom for å hente på Camp Nou. La Real er selv i poengnød, ettersom de kjemper for en plass i Europa neste sesong. Real Sociedad har vunnet tre av de fire siste, og i helgen gjorde de kort prosess med bunnlaget Elche da de vant 2-0. 

Tipset
I en sesong der topplagene har gitt fra seg så mange poeng, er undertegnede slett ikke sikker på noen hjemmeseier i kveld, og til 1,62 i odds er ikke hjemmeoddsen spesielt fristende. Vi forsøker oss heller på U-en til godkjente 4,05.

Resten av kveldens kamper - markeringstips i parentes
Sevilla - Valencia (U)
Celta Vigo - Getafe (H)
Huesca - Athletic Bilbao (H)