• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
La Liga Axel With Gogstad

La Liga: Tirsdagens tips

La Liga: Tirsdagens tips
Foto: Bildbyrån

Den 36. ligarunden spilles denne uken.

Av AWGogstad

Ny midtukerunde i La Liga, og i kveld er det klart for tre kamper fra den iberiske halvøya. Vi står naturligvis klare med tipsene.

Valencia - Real Betis
Tirsdag kl. 19:00
Mestalla

Som vanlig amper stemning på gressmatta når Valencia er involvert, og lørdagens forestilling mot Athletic Bilbao var intet unntak. Det endte 0-0, og Los Ches Hugo Guillamón trengte bare en omgang på seg til å pådra seg to gule kort og utvisning. Valencia er uten seier på de siste seks, og er langt på vei ferdigspilt for sesongen.

Real Betis hadde sin siste realistiske mulighet til å henge med i kampen om CL-billett i toppoppgjøret mot Barcelona lørdag kveld. Marc Bartra utlignet gjestenes ledelse med ti minutter igjen på klokka, men seks minutter på overtid ble det hjertesorg for hjemmelaget da Jordi Alba banket inn seiersmålet.

Tipset: B til 2,17 hos Unibet
Real Betis med klart mest å spille for her.

Granada - Athletic Bilbao
Tirsdag kl. 20:00
Estadio Nuevo Los Carménes

Akkurat i det Granada virket å være på vei i full fart til Segunda, går de hen og vinner 6-2 mot Mallorca. Naturlig nok var dette El Granás desidert beste forestilling for sesongen, og triumfen blir ikke mindre imponerende av at det stod 1-1 til pause. Jorge Molina ble den aller største helten, med sine to scoringer og en assist. Granada klatret dermed ut av nedrykksstreken i tillegg.

Athletic Bilbao med 0-0 hjemme mot Valencia i et nokså forglemmelig oppgjør lørdag. Baskerne er like fullt ubeseiret på de siste tre, hvor de har tatt syv poeng. Håpet om Europa-plass lever i beste velgående, men bør plukke poeng denne dobbeltrunden.

Tipset: H til 3,90 hos Unibet
Granada fikk blod på tann sist, og oddsen er solid.

Barcelona - Celta Vigo
Tirsdag kl. 21:30
Camp Nou

Celta med en av sine beste matcher for sesongen da de enkelt slo tabelljumbo Alavés 4-0 lørdag. Iago Aspas var som så ofte før kampens store spiller med sine to scoringer og ene målgivende. Den spanske veteranen er dermed oppe i 17 fulltreffere denne sesongen, og har bare Karim Benzema foran seg på toppscorerlisten.

Barcelona sikret seg Champions League-billetten for neste sesong med sin 2-1-seier mot Real Betis lørdag kveld. Ansu Fati sendte gjestene i ledelsen, men Marc Bartra utlignet like etterpå. Det gikk mot poengdeling, men seks minutter på overtid, dukket Jordi Alba opp og banket ballen i nettaket og tre poeng til Barca.

Tipset: Ettmålsseier til Barcelona til 4,20 hos Coolbet
Barcelona tar nok denne til slutt, men kan bli jevnere enn mange tror.