• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
La Liga Axel With Gogstad

Sevilla - Real Madrid: Zidane i trøbbel

Sevilla - Real Madrid: Zidane i trøbbel
Foto: Bildbyrån

Real Madrid går en sesondefinerende uke i møte.

Av AWGogstad

Sevilla - Real Madrid
Lørdag 5. desember kl. 16:15
Sendes på TV 2 Sport og Strive

Coolbet 2,60 - 3,56 - 2,74
Norsk Tipping 2,40 - 3,30 - 2,60
Unibet 2,60 - 3,65 - 2,70

Krisen har for lengst meldt sin ankomst i Madrid. Mens det er business as usual for de fleste topplagene i Europa, med noen få hederlige unntak, er det ingen av gigantene som sliter tyngre enn Real Madrid.

I midtuken gikk spanjolene på et nytt pinlig nederlag, da Shakthar Donetsk nok en gang slo dem - for andre gang denne høsten. Det samme laget som røk 0-10 over to kamper mot Borussua Mönchengladbach. To av de tre siste i ligaen er ikke stort bedre; 1-4 og 1-2 mot Valencia og Alavés har satt Zinedine Zidane på en større prøve enn han har opplevd noen gang tidligere som Real Madrid-sjef.

Franskmannen sier stort sett det samme etter hvert tap nå. "Vi kan ikke akseptere dette." "Vi må jobbe hardt, finne løsninger og gå videre" har blitt standardfraser fra det tidligere ballgeniet i det siste. Spørsmålet er om han får tid til å finne løsningen. Seier i kun halvparten av de regjerende ligamesternes ti ligakamper er ikke i nærheten av akseptabelt for det kravstore hierarkiet i klubben. Zidane har naturligvis opparbeidet seg et tonn av godvilje etter å ha ført klubben til tre strake Champions League-triumfer, men en får også stadig mer følelsen av at den godviljen er det eneste som gjør at nøkkelen hans til managerkontoret fortsatt passer.

Nå går Real Madrid inn i en potensielt sesongavgjørende uke. Kampene mot Sevilla, Mönchengladbach og byrival Atlético kan i verste fall sende dem ut av både tittelracet i La Liga og ut av hele greia i Champions League. Real Madrid i Europa League er et utenkelig scenario for alle involverte i Los Blancos.

Lørdagens motstander, Sevilla, er vant til å nøye seg med langt mindre, men det betyr ikke mangel på ambisjoner. Julen Lopetegui var igjennom noen røffe uker tidligere i høst, men virker å ha ridd av stormen. Seier på lørdag vil ta Sevilla forbi Real Madrid - med én kamp mindre spilt enn Zidanes mannskap. I midtuken ble de imidlertid senket av Olivier Giroud og Chelsea, som vant hele 4-0 i deres egen lekegrind etter fire scoringer av franskmannen. Forvent to heltente lag som ivrer etter å slå tilbake lørdag ettermiddag. Real Madrid må nok en gang klare seg uten flere nøkkelspillere, blant annet Eden Hazard og klippen Sergio Ramos.

Tipset: Vanskelig å komme utenom Sevilla her, som vanligvis er solide hjemme. Det er imidlertid livsfarlig å spille mot Real Madrid når de ligger nede. Unibets 1,75 på over 2,5 scoringer virker som et realtivt safe spill.

Andre spillbare objekter denne runden:

Cádiz - Barcelona H 8,20 (Unibet)
Alavés - Real Sociedad B 1,90 (Coolbet)
Eibar - Valencia H 2,52 (Coolbet)

Skadeliste La Liga:

ALAVÉS: Pere Pons.
ATHLETIC BILBAO: Stiller trolig skadefritt.
ATLÉTICO MADRID: Sime Vrasljko, Diego Costa, Manu Sánchez.
BARCELONA: Clement Lenglet, Gerard Pique, Ansu Fati, Samuel Umtiti, Sergio Roberto.
BETIS: Sergio Canales, Sidnei, Aìssa Mandi.
CÁDIZ: Luismi Quezada, Álvaro Negredo, Choco Lozano.
CELTA: Sergio Álvarez.
EIBAR: José Angel.
ELCHE: Stiller trolig skadefritt.
GETAFE: Dario Poveda.
GRANADA: Neyder Lozano, Victor Diaz, Fece Vico.
HUESCA: Antonio Valera, Gastón Silva.
LEVANTE: Cheick Doukoré, José Campana, Nikola Vukcevic, Enis Bardhi.
OSASUNA: Chimy Ávila.
REAL MADRID: Federico Valverde, Sergio Ramos, Eden Hazard, Álvaro Odriozola, Daniel Carvajal.
REAL SOCIEDAD: Alex Sola, Luca Sangalli, Asier Illarramendi, Jon Guridi.
REAL VALLADOLID: Kiko Olivas.
SEVILLA: Suso, Tomas Vaclic.
VALENCIA: José Gàya, Mouctar Diakhaby, Jasper Cillesen, Denis Cheryshev, Kang-in Lee.
VILLARREAL: Alberto Moreno, Moi Gómez.