• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Landslag Øyvind Johannessen

Årets mest oppløftende landskamp

Årets mest oppløftende landskamp
Foto: Bildbyrån

Av ØJohannessen

Kampen mot Østerrike ble en viktig kamp. Men ikke av de grunner NFF brukte i forkant. Det ble en viktig kamp fordi den ga mange av oss synlige bevis på at det finnes norske fotballspillere som kan friske opp A-landslaget på en måte som gjør at det gir håp om en lysere framtid.

Det var rett og slett deilig å se disse gutta i aksjon. Vi fikk se kjappere føtter, mer ærgjerrige hoder og ferdigheter som fort løfter førstelaget, og at Sondre Tronstad ikke har fått muligheten framstår i dag som lett bisarrt. For to måneder siden ble Lagerbäcks foretrukne åtte nummer for små mot et Østerrike uten superstjerna Arnautovic. Det setter gårsdagens prestasjon i et spesielt lys. Jeg kunne nevnt flere spillere, men jeg tar for gitt at Hanche-Olsen inntar en fast plass i midtforsvaret fra og med i går. Jeg har likt ham godt siden aller første gang jeg så ham i aksjon, og det har veldig mye med framtoningen og kroppspråket hans å gjøre. Han framstår akkurat så tøff og myndig at spissene får et snev av respekt. Og så fort det smeller i første tackling, ja så har han et overtak.

Jeg tilhører ikke de som mener at Lagerbäck har gjort en dårlig jobb. Vi har tatt et steg i riktig retning, men vi må ta mange fler. De stegene er jeg overbevist om at bør tas med en ny trener ved roret. Det er helt naturlig å skifte nå, med en ny kvalifisering i kjømda og med mange spennende, nye spillere på gang. Vi må bygge på det vi fikk se i går, fordi vi fikk et glimt av en mulig framtid.

Så vær så snill, Bjerketvedt og Klaveness, gjør det eneste riktige så fort som mulig nå.