• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Landslag Øyvind Johannessen

Et tegn på respekt

Et tegn på respekt
Foto: Bildbyrån

Av ØJohannessen

Roberto Mancini tolker det som et tegn på voldsom respekt at Nederland kom til kamp onsdag i en svært lite nederlandsk formasjon.

Etter at Italia dominerte store deler av kampen i Amsterdam for en måned siden, sendte Frank de Boer ut sine utvalgte Oranje i en 5-3-2-formasjon i Bergamo onsdag. Det har både eksperter, spillere og trener Mancini ingen problemer med å oversette til et tegn på respekt.

- Det må bety noe når et nederlandsk landslag skifter identitet foran en kamp mot Italia, sa mancini etter kampen. - Det er vel første gang de har gjort noe slikt i respekt for vår offensive kraft.

Italia slo som kjent Nederland i Amsterdam, mens det endte uavgjort denne gang. Mancini er likevel godt fornøyd med angrepet sitt, selv om ingen spiss har scoret mål i Nations League i høst. Tre mål på fire kamper er knapt, og også mer enn knapt nok til at de spørsmålene både jeg og andre har stilt ved Italias spisser, fortsatt står ved lag.

De eneste spissene som har scoret for Italia i høst, er de som normalt ikke spiller, og de scoret mot Moldova, et av Europas aller ressursfattigste landslag.