• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Landslag Kim Marki

Irsk landslagssjef i hardt vær

Irsk landslagssjef i hardt vær
Foto: Bildbyrån

Historiens flaueste tap

Av KMarki

Det irske landslaget presterte lørdag kveld å ryke 0-1 hjemme mot Luxembourg, et nederlag som i irsk presse blir kalt det flaueste i moderne irsk fotballhistorie. 

Stephen Kenny, en av Irlands mest respekterte managere, overtok jobben som landslagssjef etter Mick McCarthy for ganske nøyaktig ett år siden. 49-åringen har nå ledet landslaget i ti kamper, og fortsatt har han ikke bokført en eneste seier. At man skulle gå hen og tape VM-kvalifiseringskamp hjemme mot Luxembourg var uansett ikke i nærheten av forventet. 

Luxembourg sto med statistikken 3-10-111 fra 124 kamper i EM- og VM-kvalifisering før lørdagens kamp i Dublin. 

-Vi fikk hva vi fortjente, altså ingenting. Vi vil få mye og hard kritikk, og den vil være fortjent, oppsummerte lagkapteinen, Evertons Seamus Coleman, til irsk presse etter kamp. 

Den irske førsteelleveren besto av seks Premier League-spillere, tre fra The Championship, Anderlecht-spiller Josh Cullen og keeperdebutant Gavin Bazuno som til daglig spiller i Rochdale. 

Irland tapte også sin første kvalifiseringskamp, og er nå sist i gruppe A som toppes av Serbia og Portugal. Luxembourg og Aserbajdsjan er også foran Stephen Kennys utvalgte. 

Irske fotballfans krever landslagssjefen avsatt umiddelbart, men forbundet var raskt ute med å gi Kenny fortsatt tillit.