• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Landslag Axel With Gogstad

Tyrkia - Norge

Tyrkia - Norge
Foto: Bildbyrån

Alt klart for Den lille finale i Istanbul.

Av AWGogstad

Tyrkia - Norge
Fredag kl. 20:45
Ülker Stadyumu FENERBAHÇE

TV: TV2

Odds: 

H: 2,10
U: 3,43
B: 3,80

Odds fra Coolbet.

Vårt tips: H

Skjebnekveld for både Tyrkia og Norge i Istanbul. Norges skadeproblemer er veldokumenterte, og Ståle Solbakken må altså unnvære alle sine tre antatt beste spisser i tillegg til åtte andre spillere.

Landslagssjefen er likevel optimistisk før møtet med Tyrkia, og har forklart overfor pressen at han har vært i slike situasjoner atskillige ganger tidligere og at han tross alt er en dyktig trener som vet hva han driver med.

Det bestrides selvsagt ikke, men en kommer likevel ikke unna at Norge er kraftig svekket. Poengdeling mot Nederland og overbevisende triumfer mot Latvia og Gibraltar sørget for en optimisme til landslaget en ikke har vært vitne til på en god stund. Samtidig har Tyrkias resultater gått fullstendig sørover siden de slo Norge 3-0 i mars, og ankommer Ülker Stadyumu med ny landslagssjef i Stefan Kuntz.

Tyskeren har selv sine problemer å ta tak i, og må snu den negative trenden som kulminerte i 1-6 mot Nederland sist. Han må også klare seg uten stoppersjef Çağlar Söyüncü som må stå over med suspensjon. 

En bør likevel forvente seg et svært revansjesugent Tyrkia, som kommer til å gå ut i 100 for å nøytralisere Ståle Solbakkens mannskap. Tyrkias hjemmebane tar normalt 50 000 tilskuere, men på grunn av gjeldende Covid-restriksjoner vil kun 25 000 tyrkere få adgang inn stadionportene i morgen. Uansett hvordan det ender i morgen, vil ikke alt håp være ute, mener landslagskaptein Martin Ødegaard.

- Jeg vil ikke si den er avgjørende ettersom det gjenstår noen kamper, men det er klart det er en viktig kamp for å sikre grepet om de to øverste plassene. Men at kampen er helt avgjørende vil jeg ikke si, sier Ødegaard på torsdagens pressekonferanse.

På grunn av alle fraværene tror vi dessverre det likevel ender med tap for Ståle Solbakkens menn. Tyrkia må finne seg i å være favoritter, og forsøker dermed H til godkjent odds.