• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Lavere engelsk Axel With Gogstad

Portsmouth U18-spillere i rasismetrøbbel

Portsmouth U18-spillere i rasismetrøbbel
Foto: Bildbyrån

Kom med diskriminerende ytringer underveis i EM-finalen.

Av AWGogstad

En skjermdump av en gruppechat til Portsmouths U18-spillere på det sosiale mediet Snapchat har sirkulert på nettet de siste dagene.

Bakgrunnen er at flere av spillerne kom med diskriminerende ytringer under straffekonkurransen i EM-finalen mellom England og Italia søndag kveld. Nå har saken blitt plukket opp av klubben og Portsmouth har satt i gang en etterforskning. League One følger også utviklingen tett.

- Portsmouth Football Club er oppmerksomme over skjermdumpen som sirkulerer på nettet som stammer fra våre U18-spillere, og som er diskrimenerende av natur. Klubben har etablert en umiddelbar etterforskning og vil komme tilbake med en oppdatering straks den er gjennomført. Portsmouth Football Club fordømmer all rasisme og alle former for diskrimineringer. Det finnes ikke plass for slikt i spillet vårt eller samfunnet forøvrig, skriver klubben i en pressemelding.

Rasisme er dessverre et dagligdags problem i fotballen, og flere av de engelske landslagsspillerne som brente straffespark mot italia har blitt utsatt for skamløse ytringer via sosiale medier, da først og fremst Twitter. Det jobbes stadig med å få bukt med problemet, men dessverre virker det som det fremdeles er en lang vei å gå.