• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
OBOS-ligaen Axel With Gogstad

Helgens OBOS-runde: Lillestrøm mot opprykk

Helgens OBOS-runde: Lillestrøm mot opprykk
Foto: Bildbyrån

Kanariene holder stø kurs mot Eliteserien.

Av AWGogstad

Lillestrøm - Sandnes Ulf
Søndag 25. oktober kl. 15:00
Sendes på Eurosport Norge og Dplay

Kampodds
Coolbet 1,40 - 4,90 - 8,22
Norsk Tipping 1,40 - 4,25 - 6,50
Unibet 1,36 - 4,90 - 8,05

Analyse
Etter en turbulent forsesong har Lillestrøm virkelig fått opp dampen og tatt stadige byks oppover på tabellen. Det har tatt dem helt opp til tredjeplass, og romerikingene har virkelig fått ferten av direkte opprykk til divisjonen mange mener de hører hjemme. Er ubeseiret på de siste 13 kampene, og forrige helgs 1-1-resultat kan ikke sies å være et dårlig resultat, selv om det selvfølgelig er bittert å slippe inn utligningen to minutter på overtid. Før poengdelingen i Trondheim hadde Lillestrøm vunnet seks på rappen. I en jevnspilt kamp på EXTRA Arena var det kanskje ikke helt ufortjent at det ble ett poeng til hvert av lagene. Hjemme på Åråsen har LSK vunnet fire strake.

Sandnes Ulf henger fortsatt med i kampen om kvalik, men siste ukers formsvikt har gjort at det er også alt de kan håpe på. Rogalendingene har vunnet kun én av sine siste syv, og den seieren kom mot formsvake Grorud, da de ble slått 3-1. Forrige helg ble det 1-1 hjemme mot Åsane, en liten forbedring, men trener Steffen Landro var ikke fornøyd med at man ble liggende lavt og passivt på hjemmebane mot et nyopprykket lag. Landro gjorde som kjent en fremragende innsats med Øygarden (tidligere Nest-Sotra) forrige sesong, men virker ikke å ha fått satt det skikkelige stempelet på Sandnes Ulf som han har ønsket hittil. Sandnes Ulf har vunnet ingen av sine åtte siste bortekamper, og har ikke vunnet på fremmed kunst- eller naturgress siden 20. juli.

Tipset
Lillestrøm må ha tre poeng for å fortsette å legge press på de øverste lagene, mens Sandnes Ulf virker å være inne i en blindgate. Alt mellom himmel og jord er mulig i OBOS-ligaen, men her føler jeg meg rimelig trygg på hjemmeseier, som spilles til 1,40 hos Norsk Tipping.

Andre spillobjekter
De nyopprykkede lagene Stjørdals-Blink og Grorud imponerte tidligere i sesongen, men nå virker momentumet å ha stoppet opp. Begge lag står med tre strake tap. Stjørdals-Blink tar imot serieleder Tromsø, og en borteseier til Gutan tilbys til 1,70 hos Coolbet. Grorud skal i aksjon borte mot Ull/Kisa, som har vunnet to av sine tre siste. Hjemmeseier på Jessheim gis til 2,17 - også det hos Coolbet.