• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Fredagens ryktebørs

Fredagens ryktebørs
Foto: Bildbyrån

Av KMarki

En svært lang fredag ligger foran oss, men trøsten er at lørdagen inneholder Premier League-fotball. 

Allerede i dag kan det fristes med Championship-fotball, mens vi samtidig byr på de seneste ryktene om mulige spillere inn og ut av Premier League-klubber. 

*Gini Wijnaldum er tippet å neste sesong skulle spille for Barcelona, men engelske presse melder nå at også Chelsea vil være med i kampen om Liverpools midtbanespiller. 30-åringens kontrakt på Anfield utgår som kjent etter inneværende sesong.

*Sheffield United leter ny manager, og tyske Alexander Blessin skal nå være langt fremme i køen. 47-åringen er i dag sjef i belgiske Oostende.

*Eddie Howe har allerede takket nei til Sheffield United, og den tidligere Bournemouth-bossen virker heller å ende opp i Celtic. Den skotske storklubben vant ni strake ligamesterskap før Steven Gerrard og Rangers overtok tronen i år. Howe vil, om han tar jobben, måtte organisere en betydelig gjenoppbygging av en spillertropp som er i ferd med å rakne.

*Ainsley Maitland-Niles har vært i Arsenal siden han var lilleputt, men den anvendelige forsvarsspilleren er aldri gitt tilliten han selv ønsker seg. 23-åringen, som nå er på lån i West Bromwich, skal ha bestemt seg for å prøve lykken annet sted neste sesong. Leicester, Wolves og Southampton er av flere interessenter.

*Lucas Torreira er på lån i Atletico Madrid frå Arsenal, og midtbanespilleren returnerer neppe til London. 25-åringen har offentlig uttalt at han ønsker å returnere fra Europa, og at drømmen er å spille for Boca Juniors.

*Real Madrid ønsker å selge en god håndfull spillere denne sommeren, og da med det for øyet å bruke pengene på Erling Braut Haaland. Av de som skal være til salgs er Haalands landslagskollega Martin Ødegaard. Arsenal står på sin side klare til selv å selge en aldri så liten kohort spillere for å reise penger til kjøpet av den norske landslagskapteinen.

*Jack Grealish har mistet siste seks Aston Villa-kamper med skade, og Vila har bare vunnet én av kampene i hans fravær. Naturlig da at Birmingham-klubben har festet prislapp pålydende 100 millioner pund på ballvirtuosen. Manchester City og Manchester United skal begge være interessert i spilleren.

*West Ham har kurs mot Europa, men savnet av en konkurrent og/eller avlaster for spissen Michail Antonio er uansett tydelig. Sommeren vil ganske sikkert gi nye spillere både inn og ut av London Stadium, og Ivan Toney kan bli spissen man henter. West Ham har hatt suksess med kjøp fra The Championship-tidligere, og Toney er som kjent suveren toppscorer på nivå 2. Om Brentford skulle mislykkes i å ta seg opp fra The Championship også i år, vil Toney ganske sikkert være en het potet i både West Ham og andre Premier League-klubber.

*Ben White storspilte da Leeds tok seg tilbake til Premier League, og Yorkshire-klubben gjorde da også hva de kunne for å beholde midtstopperen på permanent basis. Brighton hentet ham imidlertid tilbake til Amex Stadium, der han denne sesongen har fortsatt utviklingen. Nå ryktes Manchester United å ville hente ham.

*Mattias Svanberg har siden 2018 spilt for Bologna, men Aftonbladet melder nå at midtbanespilleren kan sette kurs mot engelsk Premier League. 22-åringen har blitt linket til både Leicester og Southampton.

*Crystal Palace varsler store forandringer i stallen etter inneværende sesong. Yngre spillere skal hentes inn, mens man også ønsker vurderer å pensjonere Roy Hodgson.

*Björn Engels er trolig ferdigspilt i Aston Villa. 26-åringen har knapt spilt fotball denne sesongen, og forsvarsspilleren forventes å sette kurs hjem mot Belgia. Royal Antwerpen ryktes å stå klare med kontraktstilbud.