• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Mandagens ryktebørs

Mandagens ryktebørs
Foto: Bildbyrån

Av KMarki

Ti første dager av januarvinduet er unnagjort, uten at de helt store overgangene er gjort. Premier League-klubbene har holdt seg rolige, mens brorparten av overgangene gjort i The Football League er låneavtaler. 

*Samtlige overganger inn- og ut av klubbene i de fire øverste divisjonene finner du i Tipsbladet hver uke. 

Ryktene går uansett sin gang, og dette er noen av dem. 

*FIKAYO TOMORI virker på vei ut på lån denne måneden, og Newcastle sies å være en mulig destinasjon for Chelsea-stopperen. Newcastle har også forhørt seg om Manchester United-back Brandon Williams, men uten å få napp. 

*FRANK LAMPARD og Chelsea har meldt seg på i kampen om RB Salzburgs ettertraktede midtstopper Dayot Upamecano. Liverpool, Manchester United, Barcelona, Arsenal og Bayern München er av andre klubber som sies å ha følere ute for forsvarsspilleren.

*CONNOR WICKHAM er av de mest skadeplagede spillerne i Premier League noensinne, men interesse for spissen finnes fortsatt. Siden overgangen til Crystal Palace i 2015 har 27-åringen mistet 97 kamper med skader. Wickham har fortsatt ikke spilt for Palace denne sesongen, men det ryktes likevel at Bristol City og Birmingham står klare til å handle.

*WEST HAM jakter ny spiss etter å ha solgt Sebastien Haller til Ajax, og Arsenals Eddie Nketiah ble lenge tippet å være førstevalget. Arsenal skal imidlertid ha gitt beskjed om at spilleren ikke er til salgs. Joshua King, som lørdag scoret to før Bournemouth, er som kjent også av dem som kobles til The Hammers. RB Salzburgs Patson Daka nevns også stadig oftere.

*LEEDS UNITED har vært i beitet for friske midtstoppere denne sesongen, og ryktene om januarkjøp har versert lenge. I september ble det meldt om bud pålydende 10 millioner pund for den anvendelige Fiorentina-spilleren Erick Pulgar, som ble avvist. Ryktene sier nå at Yorkshire-klubben vil prøve seg på nytt.

*ISMAILA SARR ble i sommer linket til både Manchester United og Liverpool, men den anvendelige angriperen tjener fortsatt til livets opphold i Watford. West Ham er hyppig nevnt på ryktebørsen etter salget av Sebastien Haller, og engelske tabloider mener å vite at også Sarr står på ønskelista.

*STOKE CITY meldes å ha meldt seg på i kampen om Charltons midtbanespiller Alfie Doughty. 21-åringen skal også være ønsket av de skotske tittelgrossistene Celtic og Rangers.

*MARCUS TAVERNIER jakter opprykk til Premier League med Middlesbrough, men Boro står i fare for å miste midtbanespilleren allerede i januar. Wolves, Everton, Leicester og Leeds skal alle ha 21-åringen på blokka, og bud fra førstenevnte klubb sies å være underveis. 

*MAURICIO POCHETTINO blir naturligvis gitt voksent transferbudsjett når ansatt som manager i Paris Saint Germain, og øverst på ønskelista sies Manchester Uniteds Paul Pogba å stå. Pochettino og PSG blir også linket til spillere som Sergio Ramos og Dele Alli.

*JESSE LINGARD fikk spilletid for Manchester United i FA-cupen lørdag, men midtbanespilleren antas likevel å være på vei bort fra Old Trafford. Inter sies å være interessert, men bare om de blir kvitt Christan Eriksen først.

*ASTON VILLA flyr høyt i Premier League, og Birmingham-klubben sies nå å ville styrke seg ytterligere. Bournemouths David Brooks blir stadig nevnt å være et hett objekt.

*SEPP VAN DEN BERG meldes å være på vei ut på lån. Liverpools unge midtstopper skal være ønsket av klubber i Tyskland, Sveits og Belgia. 

*HULL-FORSVARER Jordy de Wijs er på vei til låneopphold i QPR. The Hoops er også i forhandlinger med Charlton om midtbanespiller Alfie Doughty.