• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Merseyside-klassiker

Merseyside-klassiker
Foto: Bildbyrån

Seks Premier League-kamper i kveld. Én stjeler plassen i rampelyset

Av KMarki

Den deilige midtukerunden tok avspark tirsdag kveld, og det var store forventninger til bunnoppgjøret mellom Newcastle og Norwich på St. James’ Park.

Hvilket antiklimaks det ble!

Førsteomgangen var et eneste langt snork, og det var en lettelse å i pausen kunne svitsje til den atskillig mer fartsfylte bataljen mellom Leeds og Crystal Palace.

Det endte 1-1 i Newcastle, og ingen av lagene fortjente da heller mer enn ett poeng. Newcastle er delvis unnskyldt for forestillingen de leverte, da de spilte 80 minutter i undertall, men bare delvis. Howes menn er en seriøs dumpekandidat, uavhengig av hvor mye cash de har på konto.

Leeds vant samtidig 1-0 i tirsdagens andre kamp, og Elland Road-fansen kan da puste ørlite lettere.

Lille-lørdag
I kveld tas det nye avspark, i hele seks kamper:

Southampton - Leicester
Watford - Chelsea
West Ham - Brighton
Wolverhampton - Burnley
Aston Villa - Manchester City
Everton – Liverpool

Størst oppmerksomhet rettes, naturlig nok, bataljen i Beatles-byen.

LES OGSÅ: Luke nr.1; Merseyside-derby

Siste kveld med gjengen?
Det heter seg at form, nylige resultater eller statistikk ikke betyr all verden før møter mellom rivaler. En sannhet med modifikasjoner. For Everton og manager Rafa Benitez er det atskillig som står på spill, og med borteseier på Anfield i kveld er det godt mulig Rafa vinker farvel til enda en Merseyside-klubb. Det tunge presset slår ikke nødvendigvis heldig ut.

Den tidligere Liverpool-bossen var alt annet enn Toffees-fansens førstevalg da Carlo Ancelotti forsvant, og spanjolen visste utmerket godt at han var avhengig av en god start for å få fansen på sin side.

Det begynte da også svært godt, med tre seirer fra første fire kamper. Man møtte imidlertid tidlig veggen, og har ikke klart å reise seg igjen. Fem av de siste seks er tapt, og ingen av de siste syv er vunnet.

De mange skadefraværene, og spesielt savnet av Dominic Calvert-Lewin, har bidratt til den tunge perioden. Det er uansett manager som må ta støyten. Rafa er klar oddsfavoritt til å bli neste Premier League-manager ut døra.

På skinner
Mens Everton er inne i alvorlig bølgedal, har kveldens gjester stø kurs. Måtte tåle et første tap for sesongen mot West Ham før landslagspausen, men slo greit tilbake i 4-0-seieren mot Southampton forrige helg. Har scoret minimum to mål i 17 strake kamper (alle turneringer), og har holdt nullen i siste ti ligaseirer.

Everton – Liverpool
Goodison
Onsdag 21.15

TV: TV2 Play

Odds:
H: 7,50
U: 5,20
B: 1,44

Vårt tips: B
Naturlig beskjeden B-odds, men i dag fristes vi også av hc-oddsen. Liverpool-seier med minst to mål kan spilles til odds 2,18, mens man ved -2 får 3,60 (Coolbet).