• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Midtstopper søkes

Midtstopper søkes
Foto: Bildbyrån

Liverpool har knapt forsvarsspillere igjen

Av KMarki

Dagens nyhet om at Joe Gomez på landslagstrening med England pådro seg potensiell alvorlig skade slo ned i som en bombe i Liverpool-leiren. Kun to måneder av sesongen er unnagjort, og de røde har allerede opplevd 14 skadeforfall.

Det er forsvaret det har gått aller hardest utover, og i skrivende stund er det bare Andy Robertson av de fire faste bak som er tilgjengelig. Det foretrukne stopperparet Joe Gomez og Virgil Van Dijk er ute. Sistnevnte mister hele sesongen, mens tidlige antakelser forteller om minimum tre måneders restitusjon for Gomez.

Høyreback Trent Alexander-Arnold er også ute av drift i fire til seks uker, mens nødløsningen på stopperplass – Fabinho – også er skadet. På midtbanen er man uten nevnte Fabinho, Thiago og Alex Oxlade-Chamberlain.

Og i første kamp etter den helt unødvendige , og svært forhatte, landslagspausen venter altså ligaleder Leicester og hutigtoget Jamie Vardy på Anfield. Jürgen Klopp har så definitivt jobb å gjøre.

Landslagspausen, ja. Ikke for å si "hva var det vi sa", men...hva var det vi sa.

Klipp og lim fra oppsummeringen av helgens ligarunde:

Ut på tur, ganske sur
Nå tar Premier League igjen pause. Når smittetrykket igjen nærmer seg toppen skal nemlig Europas alle landslag ut på turné. I en turnering svært få bryr seg om, og som også har begrenset betydning. Treningskamper pakket inn i sølvpapir, bør være en grei betegnelse. Tilbake som de store taperne står klubblagene, som med stor sannsynlighet snart vil få tilbake flere spillere som går rett i isolasjon grunnet covid-smitte, og/eller besøker sykestua for å lege skader pådratt seg under spill for sine respektive landslag.

Hvor mange som returnerer uskadet/usmittet tilbake til jobb kan blir avgjørende, ikke minst for toppkampen som venter i første runde etter landslagskaoset