• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Nedrykksstriden: Newcastle, en Fugl Føniks

Nedrykksstriden: Newcastle, en Fugl Føniks
Foto: Bildbyrån

Av KMarki

Det er, som seg hør og bør, sterke meninger om pengene som i høst ble brukt til oppkjøpet av Newcastle United.

Det var også delte meninger om valget av ny manager, og hvordan pengene ble brukt i januar. Et knippe spillere ble hentet inn, men verdensstjernene som ble fablet om glimret med sitt fravær. Snuoperasjonen og den sportslige suksessen i 2022 er imidlertid udiskutabel. 

Lørdag ble Comeback Kid Christian Eriksen og Brentford nedkjempet i London, i det som var fjerde Toon-seier på fem siste kamper. Etter syv strake uten tap må Newcastle sies å ha reist seg som en fugl føniks. En lengre ubeseiret rekke har faktisk ikke klubben satt sammen siden 2011.

Og det er ganske sikkert mye mer i vente. Plassen i Premier League virker plutselig ikke å være i særlig fare, og i sommerens overgangsvindu vil det forventelig være atskillig større aktivitet enn i januar.

Eventyret er over

En som ikke reiste seg igjen, var Marcelo Bielsa. Argentineren overtok i sin tid et Leeds-lag liggende midt på tabellen i The Championship – bare for på kort tid å gi den tidligere storklubben grunn til å drømme om de helt store triumfene igjen. Etter noen måneders motgang var imidlertid eventyret over for fansens favoritt på Elland Road.

Nå står Leeds med gjørme til anklene, mens Newcastle kun ser opp- og frem. Så raskt kan det snu.

Kanarier i hardt vær

Etter helgens runde skiller det åtte poeng mellom de åtte nederste på Premier League-tabellen. Newcastle er øverst av de åtte. Norwich og Watford er nederst, og denne duoen har også flest spilte kamper. Begge står bokført med 17 tap fra 26 kamper, og aldri tidligere har noen beholdt plassen i Premier League med statistikk som dette.

Dette er så utvilsomt de to største dumpekandidatene, mens Burnley, Everton, Leeds og Brenford står i fare for å slå følge ned i The Championship. Newcastle, sesongens fugl føniks er snart ute av faresonen. 

Nedrykksoddsen akkurat nå (odds fra unibet):