• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Rykter Kim Marki

Overgangsvinduet: Stille før stormen?

Overgangsvinduet: Stille før stormen?
Foto: Bildbyrån

Av KMarki

Som forventet er det ikke de helt store overgangene som har preget første halvdel av januarvinduet. Det er ikke mangel på transfers, men veldig mye penger er ikke brukt, så langt.

Aston Villa og Newcastle har skaffet seg de tyngste navnene.

Villa har hentet Philippe Coutinho på lån, og den tidligere Liverpool-spilleren skaffet seg høy stjerne blant Villa-fansen allerede i debuten mot Manchester United. Også Lucas Digne har ankommet, da han ble hentet fra Everton for 25 pundmillioner. Digne ville bort da han havnet på kant med Rafa Benitez, og hadde Everton sparket Rafa noen dager før de gjorde det, så kunne backen fort blitt værende på Goodison.

Newcastle var forventet å bruke penger, og lørdag stilte de da også med to debutanter. Verken Chris Wood eller Kieran Tripper kunne imidlertid forhindre nok et poengtap, da det endte 1-1 i bunnoppgjøret mot Watford. Nye kjøp ventes, både av Newcastle, og andre Premier League-klubber. Det er jo gjerne de siste ukene det handles som tyngst.

Komplett oversikt over spillere inn- og ut av engelske klubber (fire øverste divisjoner) finner du hver uke i Tipsbladet.

Vi fyller 75 år i 2022, og feirer ved å tilby spesielt hyggelig pris på abonnement. Akkuarat nå kan du skaffe deg Tipsbladet digitalt i en hel måned for kun 75.- Bruk koden «75».

Ryktebørsen

*Derby-manager Wayne Rooney linkes, ikke helt uventet, til den ledige managerjobben i Everton. Rafa Benitez fikk søndag beskjed om å rydde skrivebordet på Goodison, og tidligere Toffees-spiller Rooney har gjort manns jobb med Derby County. Også Frank Lampard sies å stå på blokka, men mye tyder på atd et først blir nok en vikarjobb for Duncan Ferguson.

*Sevilla-forsvarer Diego Carlos, Lille-forsvarer Sven Botman, Manchester Uniteds Donny van de Beek og PSG-keeper Kaylor Navas er av flere som mandag kobles til Newcastle.

*Chelsea sies å være interessert i lån av PSG-forsvarer Layvin Kurzawa. Tuchel klager sin nød etter skaden på Reece James, og Kurzawa er ett av flere alternativer som erstatter.

*Aston Villa skal være interessert i å låne den svenske landslagskeeperen Robin Olsen fra Roma. Svensken har de siste to sesongene voktet mål for både Everton og Sheffield United.

*Southampton meldes å ha henvendt seg til Chelsea med ønske om permanent kjøp av den innleide angriperen Armando Broja.

*Fiorentinas serbiske stjerneskudd Dusan Vlahovic er ønsket av en haug med storklubber, men Arsenal sies å stå langt fremme i køen. Hovedstadsklubben sies å ville bruke Lucas Torreira som agn.

*Andy Carroll har imponert i sitt comeback med Reading, og den tidligere Liverpool- og Newcastle-spissen sies å være et aktuelt navn for Burnley – som nylig solgte Chris Wood til tabellnabo Burnley.