• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Premier League: Avgjørende batalje på St. James' Park

Premier League: Avgjørende batalje på St. James' Park
Foto: Bildbyrån

To Premier League-kamper på menyen lørdag

Av KMarki

Premier League-runde nr.32 tok avspark fredag kveld, da Everton fikk besøk av Tottenham på Goodison.

Gylfi Sigurdsson og Harry Kane ble begge tomålsscorere, men det endte til slutt med poengdelingen ingen av lagene ville ha. Tottenhams Champions League-drøm virker knust, mens også Everton nå må grave særs dypt for å nå topp 4.

Ny utfordrer til topp 4 i aksjon i dag, når West Ham besøker nedrykkstruede Newcastle på St. James’ Park.

Det står også semifinaler i FA-cupen på programmet denne helgen, og dette er da én av bare to Premier League-kamper lørdag. Trøsten er at det nå blir PL-fotball i skjermen ti dager på rappen.

Lørdagens andre kamp spilles mellom Wolves og Sheffield United. Veldig lite står på spill i dette oppgjøret, da Sheffield United rykker ned samtidig som Wolves ikke lenger er truet.

Newcastle – West Ham
St. James’ Park, lørdag 13.30
Dommer: Kevin Friend (I VAR-bussen: Simon Hooper)

Steve Bruce har vært en hardt presset mann de siste månedene, men forrige helgs resultater ga etterlengtet vind i seilene. Newcastle snudde 0-1 til seier mot Burnley, samtidig som tabellnabo Fulham atter en gang endte opp med smultring i poengprotokollen. Fortsatt er ikke jobben fullført, men Newcastle har nå tatt poeng i fem av siste seks kamper. Allan Saint-Maximin og Callum Wilson var tilbake mot Burnley. Førstnevnte var ekstremt god, og helt sentral da han kom på som innbytter forrige helg, og Callum Wilson vil naturligvis bli svært viktig i innspurten. Wilson har scoret åtte mål på ni tidligere kamper mot West Ham og blir en joker i dag – som han var da Newcastle vant 2-0 på London Stadium i ligapremieren. Tre poeng vil noen nær garantere ny kontrakt.

West Ham er denne sesongs store positive overraskelse i Premier League. David Moyes har, sammen med nettopp Steve Bruce, vært av managerne som har fått klart mest pepper av fans og forståsegpåere de siste årene. Revansjen smaker ganske sikkert utmerket. The Hammers har vunnet 16 kamper, og flere enn dette har man ikke vunnet noen gang tidligere i Premier League-historien. Jarrod Bowen har scoret i sine siste tre kamper, men liten tvil om at skadene på Michail Antonio og Declan Rice blir hemmende i jakten på en aller første topp 4-plassering i Premier League. Kun 2 av siste 16 borte mot Newcastle er vunnet, men det er som nevnt noe helt spesielt med denne sesongs Hammers-lag.

Skader: Lagkaptein Jamaal Lascelles, Isaac Hayden, Ryan Fraser og Fabian Schar er uaktuelle for Newcastle. West Ham må klare seg uten Michail Antonio og Declan Rice, mens Aaron Cresswell er usikker.

Odds: Både Unibet og Coolbet tilbyr 3,65 for hjemmeseier, mens Unibet betaler best (2,18) for Hammers-seier. H-oddsen er klart mest spennende, når West Ham tross alt må klare seg uten sine to beste spillere.

Wolves – Sheffield United
Molineux, lørdag 21.15

Dommer: Robert Jones (I VAR-bussen: Chris Kavanagh)

Wolves har hatt en laber sesong, men trepoengeren som ble sikret på overtid mot Fulham forrige fredag gjør at man ikke trenger være urolig for nedrykksstrid. Rauls hodeskade er hovedårsaken til at det har gått så galt, da det jo er offensivt det har sviktet. Av lagene over nedrykksstreken er det bare Burnley som har scoret færre enn ulvenes 31, og åtte av lagets ti seirer har kommet med ett måls margin. Slo dagens motstander 2-0 på Bramall Lane, og blir naturlig favoritt også i dag.

Vondt har blitt til verre etter at Blades-ledelsen valgte å kaste Chris Wilder til fordel for Paul Heckingbottom. Nykommeren har forandret formasjon og spillestil, men resultatene har bare blitt verre. Nedrykk blir det uansett spillestil. Og da først og fremst grunnet skadeproblemer og fraværet av offensive brikker. Sander Berge har vært dypt savnet. Nordmannen er nå tilbake i trening, og kan få noen minutter før sesongen er over. For sent til å gjøre noen forskjell, og Berge blir ganske sikkert ikke med ned i The Championship. Større oppgaver i større klubb venter for den norske landslagsspilleren. The Blades har scoret usle 17 mål på 31 kamper, og det forventes ikke særlig nettsus heller i kveld.

Skader Wolves: Pedro Neto og Jonny er kneopererte og ute for sesongen. Fernando Marcal og Raul Jimenez er også skadet, mens Ruben Neves og Willy Boly har testet positivt for covid.

Skader Sheffield United: Oli McBurnie, Sander Berge, Jack Robinson, Jack O'Connell, Billy Sharp og Chris Basham er ute.

Odds: Unibet er markedsledende på H (1,77) og dette er spillbart, selv om heller ikke Wolves scorer mål på bestilling denne sesongen.