• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Premier League: Bamford besøker gamle kjente

Premier League: Bamford besøker gamle kjente
Foto: Bildbyrån

Alt om lørdagens Premier League-kamper

Av KMarki

Avspark for ellevte ligarunde i Premier League skulle etter planen tas på Villa Park i kveld, men covid-trøbbel i Newcastle har som kjent satt stopp for den moroa.

Lørdag ruller imidlertid Premier League-ballen igjen, og denne gang gledelig nok med tilskuere tilstede. De helt store hordene uteblir, men det gjør uansett svært godt å igjen skulle kunne høre og se fansen ringside. 

Så får man bare håpe at ikke også denne helgens fotballfest skal ødelegges av VAR

Lørdagens Premier League-bataljer:

Burnley – Everton
Turf Moor, lørdag 13.30

Spilltips: H

Burnley hadde håpet å kunne følge opp 1-0-seieren mot Crystal Palace, men på Etihad var The Clarets i kjent stil sjanseløse. Det endte 5-0 til Manchester City, og dette var faktisk et flatterende resultat for gjestene. Tre av de siste fire hjemme mot Everton er vunnet.  Abdoulaye Doucoure, Mason Holgate og Richarlison var blant Everton-spillerne som kastet bort store muligheter da det lørdag kveld endte med 0-1-tap hjemme mot Leeds. Etter å ha åpnet sesongen med fire strake seirer, står The Toffees nå med bare én trepoenger fra siste seks. Etter besøket på Turf Moor venter tøffe oppgjør mot Chelsea, Leicester og Arsenal.

Skader: Ingen nye skadeproblemer hos hjemmelaget, som også har friskmeldt Nick Pope og Robbie Brady. Phil Bardsley, Josh Brownhill, Dale Stephens og Johann Berg Gudmundsson er usikre.
Everton er fortsatt uten Seamus Coleman og Lucas Digne, men for øvrig kan Ancelotti plukke sin førsteellever fra øverste hylle.

Spill: Everton er oddsfavoritt (coolbet best med 2,04), men hjemmeseier til 4,20 hos Unibet er klart mest interessante spill. Burnley var aldri i nærheten på besøk hos Manchester City, men dette var som forventet. Fortjent seier hjemme mot Palace før dette, og vil ganske sikkert klatre på tabellen når man nå har noe nær skadefri tropp. Flott statistikk hjemme mot Everton.

Manchester City – Fulham
Etihad, lørdag 16.00
Spilltips: H

City gikk seks strake kamper uten å score mer enn ett mål, før det lørdag endelig løsnet. Og naturligvis skjedde det mot Burnley. For fjerde gang på rad (!) ble The Clarets sendt hjem med 0-5-tap, og lørdag kunne det fort endt enda verre. Ferran Torres og Gabriel Jesus fikk begge scoring annullert for offside, mens Kevin de Bruyne hamret ballen i stolpen. Fulham tok sin første seier hjemme mot WBA, før de gikk på strake tap mot West Ham og Everton. På besøk i Leicester mandag kveld imponerte man stort, da man til og med lyktes å score på straffespark. Ble hardt presset i sluttminuttene, men seieren var særs fortjent. Siste ni mot de himmelblå er tapt med total målscore 3-27.

Skader: Hjemmelaget har skadefri tropp, selv om man i kjent stil bruker noe tid på å få Sergio Agüero i gang igjen etter langt fravær. Fulham er fortsatt uten Kenny Tete, Terence Kongolo og Joshua Onomah.

Spill: Fulham var veldig gode mot Leicester, der de fort kunne vunnet med flere mål. 2-1-seieren tok uansett laget over streken. På besøk hos City er det imidlertid sjelden noe å hente, og det er nok ingen grunn til å spekulere i skrell heller denne gang. Coolbet markedsledende på H, med odds 1,14 (om man på død og liv vil ha kampen med på bongen).

West Ham - Manchester United
London Stadium, 18.30

Spilltips: H

Flott sesonginnledning av West Ham, som til tross for at man allerede har vært oppe mot seks av forrige sesongs topp ni, bare har tapt tre kamper. Mandag kveld tok man seg også av høytflyvende Aston Villa, om enn da med god hjelp fra fortjent utskjelte VAR.  Michail Antonio returnerte etter skade. Manchester United havnet under med 0-2 på besøk i Southampton søndag. I pausen forsvant en halvskadet David de Gea ut med skade, og erstatter Dean Henderson holdt nullen da han først fikk sjansen. Samtidig beviste en aldrende Edinson Cavani at han fortsatt har fotball igjen i kroppen. Uruguayaneren både assisterte og scoret seiersmålet da 0-2 ble snudd til 3-2-seier. Røk i midtuken 1-3 hjemme mot PSG, og er dermed under hardt press før avsluttende gruppespillkamp i CL.

Skader: Michail Antonio returnerte forrige helg, og da kan David Moyes plukke sin førsteellever fra øverste hylle. Også Manchester United virker å kunne stille sine beste. Marcus Rashford har en vond skulder, men rekker trolig kampen.

Spill: West Ham har i siste fire hjemmekamper hatt besøk av Manchester City (1-1), Wolves (4-0), Fulham (1-0) og Aston Villa (2-1), men fortsatt ubeseiret siden den litt flaue ligaåpningen mot Newcastle (0-2). Bare Liverpool har plukket flere poeng hjemme på eget gress. Lørdag får man besøk av ligaens resultatmessig beste bortelag (4-0-0).

Dette virker helt åpent, og da er oddsen på B (2,12 hos coolbet) uinteressant. Hjemmeseier til odds 3,70 hos Unibet svinger det langt mer av.

Chelsea – Leeds
Stamford Bridge, laurdag 21.00

Spilltips: H


Chelsea slapp inn ni mål på sesongens fem første Premier League-kamper. Søndag endte det målløst hjemme mot Tottenham, og Lampards utvalgte har nå bare sluppet inn ett mål på siste fem. Mot Tottenham tillot man bare én avslutning mot eget mål. Frank Lampard har tydelig gitt det defensive stor oppmerksomhet, men den største grunnen til forvandlingen skyldes så utvilsomt keeperbyttet som er gjort på Stamford Bridge i høst. 

Kepa Arrizabalaga og veteranen Willy Caballero byttet på burvokterrollen i fire av sesongens fem første kamper, og statistikken var nedslående. Kepa slapp inn seks mål på sine tre kamper, mens Caballero var ansvarlig for tre baklengs på bare én omgang da han vikarierte mot West Bromwich. Nykommer Mendy har til sammenlikning tillatt ett baklengs på sine seks ligakamper i buret.
-Han innehar alle kvaliteter som trengs for en toppkeeper. Han har imponert oss siden dag én, og treningsiveren har legger for dage er bevis for at han vi ta enda nye steg, roser Lampard sin sistekanse.

Tittelkandidat
Edouard Mendy har gått inn og bidratt til å ordne opp i Chelseas defensive problemer. Til tross for målløst og sjansefattig oppgjør mot Tottenham er det liten tvil om at Chelsea også har nok offensiv slagkraft. Sommerkjøpene Hakim Ziyech, Timo Werner og Kai Havertz har satt fart i et angrep som allerede inneholder navn som Tammy Abraham, Oliver Giroud og Christian Pulisic. Giroud er sjelden med fra start, men at verdensmesteren er gull verdt ble på nytt bevist onsdag. Franskmannen scoret alle fire da Sevilla ble grisebanket i Champions League.

Sjansebonanza
Leeds ha vært en garantist for underholdning etter opprykket, men uttellingen har ikke vært like imponerende. Bare Liverpool, Tottenham og Aston Villa har skapt flere klare målsjanser enn Bielsas utvalgte, men likevel er laget å finne på nedre halvdel. Hjemme mot Arsenal noterte man hele 25 avslutninger, men etter tre stolpetreff endte kampen likevel målløst. Mot Everton på Goodison lørdag virket historien å gjenta seg. 13 avslutninger var levert da man gikk målløse til pausehvile. Etter pause fortsatte man kjøret, og denne gang ble man belønnet.

Raphinhas første
Raphinha scoret sitt første mål etter overgangen fra Rennes, og dermed var en første trepoenger inne på konto siden Leicester ble slått 4-1 på King Power Stadium.
-Dette var ikke helt ulikt hva vi opplevde mot Arsenal, men denne gang hadde begge lag sine muligheter. Mot Arsenal var det bare vi som produserte store scoringsmuligheter. Fortsatt kan vi ta bedre vare på mulighetene våre, men det er samtidig gledelig at vi fortsetter å produsere målsjanser, sa Bielsa til Yorkshire-pressen etter 1-0-seieren i Liverpool.

Sjeldent besøk
Leeds er på noe av en frem fra glemselen-turné, når de nå er oppe i Premier League for første gang på 16 år. Lørdag besøker de Stamford Bridge i Premier League-sammenheng for første gang siden mai 2004. Det endte med tap da, akkurat som det hadde gjort i de to foregående besøkene. I 2012 forsøkte man seg mot Chelsea i ligacupen, med 1-5-tap som resultat.

Det spares neppe på kruttet når de denne helgen skal ta revansj.

Skader: Lampard, som gjorde ni forandringer på laget i Champions League-møtet med Sevilla, kan velge sin ellever fra øverste hylle. Leeds er fortsatt uten Gaetano Berardi og Adam Forshaw, men Jack Harrison blir trolig klar fra en skade i leggen.

Spill: Chelsea mener alvor, har fått orden på det defensive scorer også mål. Puslete innstilling til møtet med Tottenham, men reservene viste vei mot Sevilla. Blir naturlig oddsfavoritt, og Coolbet er markedsledende med 1,58.

Grei skuring er det imidlertid ikke. Leeds vil garantert gå rett i strupen på de blå. Såp gjenstår å se om dette er av kampene man får uttelling på sine mange målsjanser. Patrick Bamford har ganske sikkert lyst til å vise seg frem foran sin tidligere arbeidsgiver, H blir spillet, men dette er en favoritt i fare.