• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Premier League: City og Tottenham utfordrer

Premier League: City og Tottenham utfordrer
Foto: Bildbyrån

To utfordrere til ligatittelen i aksjon i kveld

Av KMarki

Manchester United slo tirsdag Burnley 1-0, og er for første gang siden 2018 tilbake i tet på Premier League-tabellen.

Det er imidlertid tett som hagl på Premier League-tabellen, der bare ti poeng skiller de ti øverste. Byrival City er bare nummer 6, men med seier i sine to hengekamper vil Pep & Co være poenget bak United. Første lille hinder skal forseres i kveld. 

Tottenham er á poeng med City, og Mourinhos elever går også til kamp i kveld som stor favoritt.  

Kveldens Premier League-oppgjør: 

Manchester City – Brighton
Etihad, onsdag 19.00

City viser storform og etter den overbevisende 3-1-seieren borte mot Chelsea er Pep Guardiolas utvalgte igjen bookienes ligafavoritt. Favoritt også til å ta sin fjerde strake seier i ligacupen, etter fortjent 2-0-seier mot United i semifinalen. De Bruyne er igjen på sitt beste, og gjør opp for at City fortsatt har et spissproblem. Siste tre ligakamper er alle vunnet, mens man er ubeseiret fra siste syv. Siste seks mot Brighton er alle vunnet, med total målscore 20-2. Aymeric Laporte, Nathan Ake og Aymeric Laporte er uaktuelle i kveld. Ederson kan være tilbake i buret.

Brighton imponerte da de i forrige ligarunde gikk fra 1-3 til 3-3 hjemme mot Wolves. Fire av siste fem kamper har gitt poeng, men står fortsatt med bare én seier fra siste 16 ligakamper. Både Connolly og Maupay scoret mot Wolves, men liten tvil om at det er offensivt skoen trykker som mest for The Seagulls. Spiller i kveld sin 300. kamp i øverste divisjon, men ligger an til å få problemer med å forsvare ny Premier League-kontrakt i år. Har tre poengs forsprang til Fulham under streken, men The Cottagers har to kamper mindre spilt. Brighton har kunne vunnet 2 av sine første 17 kamper. Trengte ekstraomganger for å ta seg videre mot League Two-klubben Newport i FA-cupen søndag. Tunge fravær i kveld, når Danny Welbeck, Aaron Connolly, Tariq Lamptey, Adam Lallana og Yves Bissouma alle er ute.

Odds: Liten grunn til å spekulere i Brighton-skrell (19 i odds hos Unibet). City tar nok dette greit, til odds 1,20 - som best.

Tottenham – Fulham
Tottenham Hotspur Stadium, onsdag 21.15

Jose Mourinho og Spurs skulle besøkt Aston Villa på Villa Park i kveld, men covid-utbruddet hos Grealish & Co ga ny motstander. Forberedt på kamp har uansett Spurs vært, i motsetningen til kveldens motstander. Kveldens verter er klare for finale i ligacupen, der de mot City håper å kunne vinne sitt første trofé siden 2008. Enkel spasertur til 4.runde i FA-cupen, etter møte med 8.divisjonslaget Marine i 3.runde. Etter imponerende 3-0-seier mot Leeds henger man også med i tetkampen i Premier League. Ingen nye skadeproblemer, men Giovani Lo Celso er fortsatt ute. Ti av siste elleve ligamøter med Fulham er vunnet.

Scott Parker var, naturlig nok, rasende da han mandag fikk beskjed om at man onsdag skulle ut i kamp mot Tottenham. Fulham-spillerne var innstilt på (nok) en ukes spillefri, men måtte altså i ilden da Villa måtte kaste inn håndkleet. Fire strake uten tap og spillemessig opptur er registret, men alle de fire har endt uavgjort og Fulham trenger trepoengere. Tok seg videre i FA-cupen på bekostning av QPR, til tross for et reservepreget mannskap. Har hatt ligapause siden 26.desember, og uvisst hva man kan forvente seg av Parkers menn i kveld. 13 siste hovedstadsoppgjør i ligaspillet er imidlertid tapt, og man går naturligvis ikke til kveldens kamp som favoritt av noe slag. Helt skadefri tropp.

Odds: Tottenham er naturlig oddsfavoritt. Unibet og Collbet er best i klassen for H, med odds 1,56. En femte strake poengdeling for Fulham? Unibet gir deg 6,75 for U.