• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Premier League: Everton – Arsenal

Premier League: Everton – Arsenal
Foto: Bildbyrån

Rafa i hardt vær

Av KMarki

Everton vant begge forrige sesongs kamper mot Arsenal, og er ubeseiret fra siste tre hjemme mot The Gunners på Goodison.

Likevel er gjestene klar oddsfavoritt (3,85 – 3,70 – 2,10) før kveldens batalje på Merseyside, som avslutter den 15. Premier League-runden.

Rafa Benitez var avhengig av en god start som Everton-manager, og den tidligere Liverpool-bossen var på vei mot varmere forhold med fansen da tre av sesongens fire første ligakamper ble vunnet. Motgangen kom imidlertid da Dominic Calvert-Lewin forsvant ut med det som skulle vise seg å være langvarig skade.

1-4-tapet mot byrival Liverpool forrige helg betyr åtte strake uten seier, og seks av de åtte er tapt. Ni strake uten seier har ikke klubben opplevd siden 1994. Rafa er oddsfavoritt til å bli neste manager ut av en Premier League-klubb, og alt annet enn seier i kveld kan bety at dette er siste kveld med gjengen.

Hjemmekjært
Arsenal har hatt en utvikling på sesongen som står i sterk kontrast til Evertons. Tre strake tap med total målscore 0-9 ble fulgt av åtte strake uten tap. 0-4-tapet mot Liverpool sved imidlertid hardt, før man også røk 2-3 mot Manchester United. Hjemme på eget gress har laget vunnet fem, og bare tapt én av første syv, men igjen går det trått på bortebane. I fire av de siste syv på bortebane har laget heller ikke scoret mål.

Keeperduellen
Skjebnekamp for Rafa Benitez, men også duell mellom to keepere som har ambisjoner om å vokte målet for England i VM. Jordan Pickford har vært det opplagte førstevalget i lang tid, og det er ikke i første rekke han som har sviktet for The Toffees denne sesongen.

Etter lenge å ha vært uten konkurranse i kampen om landslagsplassen, har han nå en seriøs utfordrer i Aaron Ramsdale. Sistnevnte har vært Premier Leagues beste denne sesongen, og mens Nick Pope virker å være ute av bildet er Ramsdale på vei inn.

Everton – Arsenal
Goodison Park
Mandag 21.00

Everton er fortsatt uten Calvert-Lewin og Tom Davies, mens Salomon Rondon er usikker. Yerry Mina meldes å kunne bli klar, mens Mason Holgate returnerer etter suspensjon.

Arsenal må klare seg uten Granit Xhaka og Sead Kolasinac, men Bukayo Saka antas å rekke kampen.

Odds:
H: 3,85
U: 3,70
B: 2,06

(odds fra Unibet)