• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Premier League: Lørdagsrunden

Premier League: Lørdagsrunden
Foto: Bildbyrån

Alt du trenger vite om lørdagens bataljer

Av KMarki

Everton-Liverpool
Lørdag 13.30

Fyldig sak om Merseyside-derbyet kan du lese her

Chelsea-Southampton
Lørdag 16.00

Det var som forventet at Chelsea ville bruke tid på å finne formen denne sesongen, da atskillige nye spillere skulle finne sammen. Fortsatt er ikke alle i spill for fullt, men etter pause mot Palace viste Lampards menn frem noe av hva som bor i det nye lagbygget. Ben Chilwell debuterte fra start i det som var hans Premier League-kamp nr.100, og den tidligere Foxes-spilleren feiret med både scoring og assist. Southampton åpnet med strake tap, men har slått tilbake ved å vinne de siste to. Briljerer fortsatt ikke, men ingen problemer med å slå WBA 2-0 i siste kamp før ferien.  2-0-seier ble det også mot Chelsea på Stamford Bridge forrige sesong.

Siste om lagene:
Chelsea må klare seg uten nyinnkjøpte Edouard Mendy. Sisteskansen skadet seg på landslagsoppdrag, og da gis kanskje Kepa muligheten til å revansjere seg. Hakim Ziyech er friskmeldt og kan få sin etterlengtede debut. Southampton må klare seg uten Moussa Djenepo, Mohammed Salisu og Stuart Armstrong, men Theo Walcott kan få sin første Saints-kamp på 15 år.

Manchester City-Arsenal
Lørdag, 18.30

City har ikke vært seg selv i sesonginnledningen. Mot Leeds skulle man revansjere stygt 2-5-tap hjemme mot Leicester, og det så lovende ut da Sterling tidlig sendte gjestene i tet på Elland Road. De Bruyne traff også stolpen før Leeds slo tilbake og tok velfortjent poeng. Guardiola hentet stopperen han ønsket seg, men savnet av en fortsatt skadet spissduo er tydelig. Mot Arsenal har man imidlertid ikke registrert ligatap siden 2015. I alle de ni kampene som er spilt mot Arsenal siden da, har City scoret minst to mål. Heller ikke Arsenal har vært opp mot sitt beste i innledningen, men etter 2-1-seieren mot Sheffield United står man likevel med to seirer av tre mulige. Fikk forsterkningen de ønsket seg på Deadline Day, da midtbanespiller Thomas Partey ble hentet fra Atletico Madrid. Slo City 2-0 i semifinalen i FA-cupen forrige sesong. Aubameyang tomålsscorer da.

Siste om lagene:
Kevin de Bruyne er skadet og uaktuell til dagens batalje. Sergio Agüero er friskmeldt og tilbake i full trening. Den argentinske storscoreren har imidlertid vært ute av spill i noen måneder, og noen minutter fra benk er nok hva City-fansen kan håpe på. Kieran Tierney er har vært i covid-isolasjon, og det er usikkert om han får tillatelse til å spille i kveld. Thomas Partey vil ganske sikkert debutere.

Newcastle-Manchester United
Lørdag, 21.00

Med Allan Saint-Maximin tilbake etter ankelskade var Newcastle ustoppelige da Burnley ble slått 3-1. Den franske vingløperen holdt lekestue, og bidro med både scoring og målgivende pasning da sesongens andre seier ble innkassert. Sommerkjøpet Callum Wilson sto for de to øvrige fulltrefferne, og det er nå berettiget håp om å gjenta forrige sesongs hjemmeseier mot Manchester United. Solskjærs menn har tapt to av de første tre, og i 1-6-tapet hjemme mot Tottenham var det fint lite som fungerte. United har sluppet inn 11 mål på første tre kamper, høyeste antall på 90 år! Newcastle har samtidig bare hatt åtte avslutninger på mål på sine første fire kamper, færrest av alle lag i PL. Seks av dem har imidlertid endt med scoring.

Siste om lagene:
Newcastle er uten Matty Longstaff, Ciaran Clark, Paul Dummett og Martin Dubravka. Solskjær må klare seg uten suspenderte Anthony Martial og nyankomne Cavani, som fortsatt er i karantene. Alex Telles kan debutere etter overgangen fra Porto.

Spilltips:
Tipsbladets spillansvarlige har levert sine tips for lørdagens Premier League-kamper. Tipsene er lagt inn i oddsammenlikning fra maxgevinst, og dette er hva de ulike spilltilbyderne betaler.