• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Premier League: Skal det endelig lykkes for Blades

Premier League: Skal det endelig lykkes for Blades
Foto: Bildbyrån

Tre Premier League-kamper på menyen tirsdag

Av KMarki

Helger uten Premier League-fotball er tungt, men i dag dukes det igjen for PL-ball.

Tre kamper står på menyen, og i løpet av kvelden kan vi ha fått en ny ligaleder.

Manchester United trenger bare ett poeng fra møtet med Burnley for å være alene på toppen før søndagens batalje mot Liverpool på Anfield.

SHEFFIELD UNITED – NEWCASTLE
Bramall Lane, tirsdag 19.00

The Blades måtte vente et halvt år, og 19 kamper, før de endelig kunne feire sesongens første seier. Seieren kom imidlertid mot League One-klubben Bristol Rovers, og i ligaspillet står laget fra stålbyen fortsatt med usle to poeng. Alt tyder på nedrykk, og målet nå må være å unngå ny negativ poengrekord i Premier League. Derby County er ufrivillig innehaver av rekorden, som lyder på elleve poeng fra sesongen 2007/2008. Derbys eneste seier den sesongen kom for øvrig mot nettopp Newcastle. Newcastle er en motstander det skal være mulig å komme på talefot med også i kveld, men Blades-boss Chris Wilder har skadebekymringer. Lys Mousset, Enda Stevens, George Baldock, Billy Sharp og Phil Jagielka er alle usikre.

Newcastle får på sin side tilbake spillere fra skade i kveld. Steve Bruce har de siste uker og måneder hatt flere viktige spillere ute med sykdom og skader, men nå begynner det å flaske seg. Fabian Schar, Karl Darlow, Federico Fernandez, Callum Wilson, Jonjo Shelvey, Jamal Lewis og Ryan Fraser meldes alle å stå klare til å bidra i kveld. Driblefanten Allan Saint-Maximin er imidlertid fortsatt uaktuell. Newcastle slo Sheffield United med henholdsvis 3-0 og 2-0 hjemme- og borte forrige sesong.

Odds: Unibet er markedsledende på både H- og B-odds, med henholdsvis 2,55 og 3,25.

BURNLEY - MANCHESTER UNITED
Turf Moor, tirsdag 21.15

Burnley har klatret over nedrykksstreken, og da mye takket være god hjemmeform. The Clarets har plukket ti av siste tolv mulige poeng på hjemmebane. Måtte ty til både ekstraomganger og straffesparkkonkuranse for å ta seg videre i FA-cupen, på bekostning av MK Dons. Sean Dyche stilte sterkt lag, men var likevel sekunder unna å bli ekspedert ut da utlikningen i ordinær tid kom fire minutter på overtid. Charlie Taylor, Kevin Long, Jay Rodriguez og Dwight McNeill er alle usikre på spill i kveld. Siste fire hjemme mot Manchester United er alle tapt, uten at man selv har scoret mål.

Manchester United flyr høyt, og med poeng på Turf Moor troner man i ensom majestet på toppen av tabellen før man søndag går til toppkamp mot erkerival Liverpool på Anfield. Tok seg i helgen, uten å imponere, videre til fjerde runde i FA-cupen på bekostning av Watford. I ligaspillet er Solskjærs menn nå ubeseiret fra siste ti kamper, og åtte av disse er vunnet. Seks av første syv på bortebane er vunnet, og alle seirene har kommet etter å ha havnet under i målprotokollen. Paul Pogba og Eric Bailly er usikre, men Edinson Cavani returnerer etter tre kampers karantene. 

Odds: United er solid oddsfavoritt, og tilbys som best til 1,49 (coolbet). Både Unibet og Coolbet tiilbyr 7,50 til den som vil sjanse på Burnley-skrell. 

WOLVERHAMPTON – EVERTON
Molineux, tirsdag 21.15

Wolves slo Chelsea på Molineux, men har siden da bare plukket 2 av 12 mulige poeng. I forrige runde kastet man bort 3-1-ledelse mot Brighton på Amex, før man i helgen slo et kraftig svekket Crystal Palace i FA-cupen. Mangler fortsatt sine to beste angrepsspillere, når Daniel Podence og Raul Jimenez er ute på ubestemt tid. Fernando Mercal og Jonny Otto er også ute, men Wily Boly returnerte etter skade fredag. Kun én av siste seks hjemme mot Everton er tapt, men tre av disse har endt uavgjort. Patrick Cutrone og Morgan Gibbs-White er hentet hjem fra lån i henholdsvis Fiorentina og Swansea.

Everton er, som Wolves, uten sin viktigste angriper. Dominic Calvert-Lewin har levert 11 scoringer fra sine første 16 ligakamper denne sesongen, men står i kveld over grunnet hamstring-skade. Allan er også ute, mens Richarlison er usikker. The Toffees var inne i veldig god stim da de i tur og orden slo Chelsea, Leicester, Arsenal og Sheffield United, men skuffet stor da de i forrige runde røk 0-1 hjemme mot West Ham. Måtte også ha ekstraomganger for å avansere på bekostning av Rotherham i FA-cupen. Kun fire baklengsmål notert fra siste syv ligakamper. Kan i kveld bli syvende klubb som runder 400 seirer i Premier League.

Odds: Det stinker målfattig poengdeling på Molineux. Unibet betaler best for U-en, med odds 3,20. Wolves kan spilles til odds 2,66 (coolbet), mens Everton som best står til odds 3,15 (unibet).