• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Premier League: Skjebnekamp på St. James' Park

Premier League: Skjebnekamp på St. James' Park
Foto: Bildbyrån

Fire søndagskamper på programmet

Av KMarki

Premier League er tilbake, og lørdagens kamper ga noen overraskende resultater. 

Manchester City hadde full kontroll mot Leicester, mens Leeds tok oppskriftsmessige tre poeng mot tabelljumbo Sheffield United. 

Den store skrellen kom på Stamford Bridge, der nestjumbo West Brom klinket til med oppsiktsvekkende 5-2-seier mot Chelsea. Resultatet blåser nytt liv ig kampen om topp 4, mens Allardyce og WBA fortsatt kan leve i håpet om å t a seg opp over streken. 

En liten overraskelse kom også i kveldskampen på Emirates. At Liverpool slo Arsenal var ikke noe sjokk, men måten det skjedde på var oppsiktsvekkende. Arsenal var aldri i nærheten,og ble regelrett rundspilt på eget gress. Arteta har jobb å gjøre, og det begynner så smått å haste for spanjolen. 

Mer spenning i vente i dag, og mest spenning knytter det seg nok til kampen mellom Newcastle og Tottenham. Newcastle er i nedrykksumpa og på desperat jakt etter poeng, mens Spurs av lørdagens resultater ble ønsket velkommen tilbake til kampen om topp 4. 

Søndagens kamper i Premier League:

Southampton – Burnley
St. Mary’s 13.00

Southampton virket etter seieren mot Liverpool 4.januar å skulle utfordre om en plass i Europa. Nedturen siden da har vært total. Av siste 36 tilgjengelige poeng har The Saints plukket fire. 10 av siste 12 er tapt, og dette betyr at man fortsatt ikke er trygge fra nedrykk. Hasenhüttl kan glede seg over at viktige Ings og Walcott står klare etter skadefravær.

Chris Wood og Dwight McNeil scoret målene da Burnley slo Everton på Goodison i siste kamp før pausen. For første gang i historien har man da slått både Everton og Liverpool på bortebane i en og samme sesong. Fra siste åtte kamper er det bare mot Tottenham man har kommet til kort. Kevin Long, Ashley Barnes og Robbie Brady er uaktuelle.

Newcastle – Tottenham
St. James’ Park, 15.05

Krisen i Newcastle er total. Fansen ønsker både eier Mike Ashley og manager Steve Bruce dit pepperen gror, men mye tyder på at man fortsatt ikke får noen av ønskene oppfylt. Siste åtte kamper har gitt totalt seks poeng, men Bruce har da heller ikke hatt det enkelt. Skadene har florert, og i siste kamper før landslagspausen hadde man knapt offensive spillere tilgjengelig overhodet. Allan Saint-Maximin meldes klar til dagens kamp, men Callum Wilson er fortsatt ute.

Tottenham var et skrekkelig skue i 1-2-tapet mot erkerival Arsenal, men slo tilbake da Villa ble slått 2-0 i Birmingham. Har fortsatt gode muligheter til å nå topp 4 – spesielt etter lørdagens resultater - og plass i CL er nok også hva Jose Mourinho trenger for å kunne beholde jobben. Matt Doherty og Ben Davies er fortsatt ute, men Mourinho kan glede seg over at Son Heung-min og Sergio Reguilon er tilbake. Tre siste borte mot Newcastle er vunnet.

Aston Villa – Fulham
Villa Park, 17.30

Seks kamper uten Jack Grealish ga én trepoenger for Aston Villa. I 0-2-tapet mot Tottenham var man aldri i nærheten, og det tok en snau time før man noterte en første avslutning. Grealish er tilbake i dag, men drømmen om Europa er samtidig i ferd med å skrinlegges. Ollie Watkins har vært en suksess etter overgangen fra Brentford, men spissen har nå gått syv strake uten scoring. Mest trolig løsner det heller ikke i kveld, da undertegnede har gitt ham tillit som kaptein på sitt Fantasy-lag.

En målscorer, en målscorer, mitt kongerike for en målscorer. Dette er nok hva Scott Parker innerst inne tenker. The Cottagers er stadig på høyde med sine motstandere, men gang etter gang mislykkes man å avgjøre til egen fordel. 38 baklengs er jevngodt med CL-jagende West Ham, Liverpool og Everton, men bare fortapte WBA og Fulham har scoret færre mål enn Parkers utvalgte. Har holdt nullen i siste to bortekamper.

Manchester United – Brighton
Old Trafford, 20.30

Manchester United har holdt nullen i sine siste fire, mot topplagene Manchester City, Chelsea og West Ham inkludert. Holder stø kurs mot topp 4, men Ole Gunnar Solskjær lever uansett farlig. Det kreves titler på Trafford, og nordmannen skal nok helst hente hjem pokalen i Europa League om han skal få ro etter sesong. Anthony Martial og Victor Lindelöf meldes å miste kampen, men Marcus Rashford og Mason Greenwood antas å bli klare.

Leandro Trossard storspiller, og er en viktig årsak til at Brighton nå har tatt strake seirer. Flott 2-1-seier borte mot sørkystnabo Southampton, før Newcastle ble rundspilt på Amex før pausen. Veldig mye stang ut før dette, og plassen er fortsatt ikke sikret for Graham Potter og hans menn.  Adam Webster er ankelskadet og ute, mens Aaron Connolly er tvilsom på spill i kveld. Brighton har aldri vunnet på Old Trafford. Tolv kamper har gitt to uavgjorte og ti tap.