• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Premier League: Tid for Kane-show

Premier League: Tid for Kane-show
Foto: Bildbyrån

Tottenham – Brentford og Manchester United-Arsenal på menyen

Av KMarki

Tolv spilte kamper, elleve scorede mål. Tabelljumbo Newcastle har til sammenlikning scoret 16, mens nedrykkstippede Watford og Crystal Palace begge har notert seg for 19 fulltreffere. Dette altså fra et Tottenham-lag som forrige sesong noterte 68 scoringer, bare slått av Chelsea og Manchester City i målprotokollen.

Spurs har vunnet seks kamper denne sesongen. Alle med ett måls margin, og tre av dem med 1-0. Alt er ikke som det skal, og ett av grepene som har blitt gjort er å bytte manager. Nuno lyktes ikke, og fortsatt gjenstår å se om Antonio Conte er den som kan sette fart i Harry Kane.

Tørke
Harry Kane har de siste syv sesongene levert i snitt 23 ligascoringer. I 2016, 2017 og 2021 endte han opp som Premier Leagues toppscorer. Forrige sesong med 23 scoringer, én foran Mo Salah. Harry Kane var også den som leverte flest målgivende pasninger.

Alt er så definitivt ikke som dette burde være denne sesongen. Toppscoreren fra VM 2018 står fortsatt med én enslig scoring og én målgivende pasning, fra 11 kamper og totalt 919 spilleminutter. Den bebudede overgangen til Manchester City som gikk i vasken kan ikke være hele forklaringen. Trøsten er at han i 2-1-seieren mot Leeds var både svært aktiv, og veldig god. Kan hende var dette et signal om at det er i kveld det skal løsne, når Brentford gjester Tottenhams fantastiske storstue.

For det er jo ikke slik at Kane plutselig har glemt sine kunster.

Gutten har spist forsvarsspillere til frokost både i europacupen og for England denne sesongen. Og: Kane har åtte scoringer fra sine åtte siste Premier League-kamper spilt på en torsdag…

Kveldens Premier League-kamper:

Tottenham – Brentford
Tottenham Hotspur Stadium, 20.30

Aller første møte mellom Tottenham og Brentford i toppdivisjonen. Hjemmelaget stiller uthvilt, etter at søndagens oppsatte kamp mot Burnley snødde bort. Christian Romero og Giovani Lo Celso er eneste skadefravær.

Brentford vant, uten å imponere, 1-0 mot Everton i helgen. Ivan Toney matchvinner fra ellevemeteren, i det som var han første scoring på hjemmebane siden opprykket. Totalt ett poeng fra fem foregående kamper, før Toffees-seieren. Mathias Jørgensen, Josh Dasilva, Tariqe Fosu, sisteskanse David Raya og vår egen Kristoffer Ajer er alle skadet.

Manchester United – Arsenal
Old Trafford, 21.15

Manchester United fikk et viktig poeng i søndagens storkamp mot Chelsea i London. Var spillemessig nest best, men ble gitt gode muligheter av et gavmildt Chelsea-forsvar, og kunne fort reist hjem med full pott. Poeng i åtte kamper på rad mot Chelsea lar seg uansett høre. Mot Arsenal har man imidlertid ikke scoret mål i noen av de siste tre kampene. Raphael Varane og Paul Pogba er fortsatt skadet, men Harry Maguire returnerer etter suspensjon.

Arsenal fikk seg en ørefik av Liverpool, men slo raskt tilbake da Newcastle ble slått 2-0 lørdag. Fire seirer fra siste fem, og med full pott på Trafford i kveld passerer man hovedstadsrival West Ham og går til 4.plass på tabellen. Granit Xhaka og Sead Kolasinac er skadet, mens Bukayo Saka er usikker etter å ha ruslet av banen mot Newcastle med antydning til lårstrekk.

Kveldens tips? Nja. Kane scorer to, mens både Tottenham og United vinner. Trur eg.