• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Premier League: Viktige lørdagskamper

Premier League: Viktige lørdagskamper
Foto: Bildbyrån

Helgen hvor Manchester City kan bli kronet Premier League-mester

Av KMarki

Premier League-runde nummer 34 tok avspark fredag kveld, da Southampton fikk besøk av Leicester. Hjemmelaget er helt ute av form, men beholdt likevel poeng hjemme mot topp 4-jagende rever. Og dette altså til tross for at hjemmelaget spilte i undertall store deler av kampen, etter marsjordre til stopperkjempe Vestergaard.

Nye bataljer på menyen i dag, og først ut er Palace mot City. Hjemmelaget har tatt ferie, mens City denne helgen kan bli kronet mester. Vinner de himmelblå på Selhurst Park, så er de Premier League-mestere om Liverpool slår Manchester United på Trafford søndag.

Crystal Palace - Manchester City
Selhurst Park, lørdag 13.30

Palace var aldri i nærheten da det endte med 1-4-nederlag i byderbyet mot Chelsea. Mandag gikk man også på oppskriftsmessig nederlag mot Leicester. I kjent stil virker Eagles å stoppe opp så fort ny kontrakt er sikret. Har fortsatt ikke rundet 40 poeng, men rykker naturligvis ikke ned. Kun to av siste ti ligakamper er vunnet.

Manchester City har hendene fulle om dagen. Søndag var man i ligacupfinale der man hentet sin fjerde strake tittel, før man onsdag tok langt steg mot en aller første finale i Champions League. Premier League-tittelen er også snart himmelblå. Vil helst sikkert gjøre store forandringer i elleveren i dag, men dette betyr som kjent lite med troppen Pep har til rådighet.

Odds: City har vunnet sine siste ti bortekamper i Premier League, og alt tyder jo på at nr.11 kommer i formiddag. Unibet og Coolbet markedsledende på B, med odds 1,35.

Brighton – Leeds
Amex Stadium, lørdag 16.00

Jakub Moder fikk en scoring annullert, mens Neal Maupay misbrukte et knippe store muligheter, da Brighton forrige lørdag røk 0-1 mot tabelljumbo Sheffield United. Seier ville ført The Seagulls forbi Newcastle, Southampton og Burnley, og i noe nær garantert sikkerhet på tabellen. Graham Potters menn har ikke vunnet på fire kamper, og da er det fortsatt jobb å gjøre.

Leeds slapp inn enorme mengder mål da de i første halvdel av sesongen var oppe mot topp 6-klubber. Marcelo Bielsa og hans menn har imidlertid utviklet spillet, og søndag holdt man nullen hjemme mot Manchester United. Siden midten av mars har man da tatt poeng mot Chelsea, Manchester City, Liverpool og United.

Odds: Interessant batalje. Brighton har bare vunnet to hjemmekamper hele sesongen, men har holdt nullen i de siste fem. Leeds er ubeseiret fra sine siste fem. I innbyrdes oppgjør kan Brighton vise til syv seirer fra siste åtte mot Leeds. Motivasjonen kan bli avgjørende, og det er jo Fulham som virkelig trenger poengene. H kan spilles til odds 2,20 hos Coolbet.

Chelsea – Fulham
Stamford Bridge, lørdag 18.30

Tomas Tuchel har gjort underverker med Chelsea etter å ha overtatt ansvaret fra Frank Lampard. Lørdag ble Timo Werner matchvinner mot West Ham, og de blå fra hovedstaden tok da langt steg mot topp 4-plassering. Billett til FA-cupfinale ble sikret på bekostning av Manchester City, mens man i Champions League fikk 1-1 i første semifinale mot Real Madrid.

Fulham har fortsatt teoretiske muligheter til å sikre ny Premier League-kontrakt, men det begynner nå å haste med å få poeng om bord. Mistet forrige helg seieren syv minutter på overtid på besøk hos Arsenal, og poenget man ble stående igjen med var deres første på fem kamper.

Odds: Stor motivasjon i begge lag, men Chelsea er ubeseiret fra siste 18 hjemmekamper mot Fulham, er det beste laget og blir klar oddsfavoritt. H-odds på 1,50 er uansett snaut i en kamp med så mye på spill. Det er tross alt bare få uker siden Chelsea røk 2-5 hjemme mot nestjumbo WBA.

Everton - Aston Villa
Goodison, lørdag 21.00

Et oppsiktsvekkende selvmål av Arsenal-keeper Bernd Leno ga Everton seieren på Emirates lørdag, og vipps så var The Toffees tilbake i topp 4-kampen. Carlo Ancelottis menn hadde ikke vunnet på seks kamper, men trepoengeren i hovedstaden gjør at det bare skiller seks poeng frem. Everton har også én kamp mindre spilt enn utfordrerne.

Aston Villa kan være fornøyd med sesongen, men nedturen etter skaden på Jack Grealish har vært tung. Måtte jobbe hardt for poeng i derbyet mot West Bromwich søndag, da utlikningen kom via overtidsmål av innbytter Keinan Davis. Kun én av siste åtte ligakamper er vunnet.

Odds: Everton har bare vunnet én av siste ni hjemmekamper, men er laget med mest å spille for og blir snau favoritt. 2,10 (coolbet) på hjemmeseier, mens Villa som best står til 3,75 (unibet).