• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Preview: Chelsea – Liverpool

Preview: Chelsea – Liverpool
Foto: Bildbyrån

Tysk manager til topps, for første gang

Av KMarki

Ingen har vunnet den engelske ligacupen flere ganger enn Liverpool. Totalt har de røde gått til topps ved åtte anledninger, men bare tre av titlene har kommet på 2000-tallet. Når man nå skal ut i finale mot Chelsea, er det ganske nøyaktig ti år siden sist man hevet trofeet på Wembley.

Siden Jürgen Klopps ankomst i 2015 har det da også vært fokus på tyngre triumfer enn ligacup. Selv FA-cupen har måtte vike, når siktet har vært på å hente hjem ligagull og Champions League-trofé. Dette har da også tyskeren lyktes med, men denne sesongen har man likevel gått hele veien til Wembley-finale.

Og vel fremme i finale vil det garantert graves dypt for å bli stående igjen med trofeet. Uten at dette betyr at spillerne som tross alt har skaffet finalebilletten skal skyves ut i skyggen.

Tillit til Kelleher
Klopp har allerede bekreftet at Caoimhin Kelleher vokter målet i finalen på Wembley, og oppsiktsvekkende nok vil ikke dette nødvendigvis svekke Liverpool.

Kelleher har ved atskillige anledninger bevist at han kan kastes inn i en hvilken som helst kamp, og bestå prøven med glans.
-Vi har verdens beste keeper, og vi har en ekstremt god nummer 2. Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal spille finalen, han har tross alt tatt oss dit, sier Klopp til britisk presse.

Til Liverpool-fansens store lettelse virker også Diogo Jota å opptre på Wembley. Den scoringskåte portugiseren forlot Champions League-kampen mot Inter i Milano med ankelskade, og var lenge usikker. Alt tyder imidlertid på at Jota rekker kampen, mens Firmino er bekreftet ute.

Tittelgrossist
Liverpool har de senere sesongene konsentrert seg om de største trofeene. Det har også den regjerende Champions League-mesteren Chelsea, men hovedstadsklubben har på imponerende vis også klart å gape over en større andel turneringer.

Thomas Tuchels menn vant som kjent Champions League allerede i tyskerens første sesong på Stamford Bridge, samtidig som de også nådde finalen i FA-cupen. Med dette beviste man også med fynd og klem at de denne sesongen ville bli en utfordrer også i Premier League. På veien har de nå plukket opp mesterbeltet i UEFA Super Cup og klubb-VM.

Tuchel har stall til å satse tungt i flere turneringer, og når Premier League-tittelen nå ikke lenger er på skuddhold har man skaffet seg posisjon til å hente hjem andre pokaler.

Tyskeren har vært en trollmann under sitt første år i Chelsea, og han er da også tidenes første Chelsea-manager som har lyktes å føre laget til finaler i både Champions League, FA-cupen og ligacupen – alt i løpet av et kalenderår. Den gjeveste av dem er vunnet, og søndag kan nummer to bli plassert i skapet.

Tuchel må klare seg uten Ben Chilwell, men ellers kan trolig Tuchel velge fra en fulltallig stall – når Reece James har trent for fullt denne uken.

Så gjenstår å se om også Tuchel gir fortsatt tillit til sin andrekeeper. Kepa Arrizabalaga har stått alle kamper i ligacupen for Chelsea denne sesongen, men det er fortsatt mulig Mendy foretrekkes på Wembley.

Tysk manager til topps blir det uansett hvem av Liverpool og Chelsea som vinner søndag, for aller første gang i ligacupens historie.

Noen russisk eier vil imidlertid ikke heve pokalen denne helgen. Roman Abramovitch valgte som kjent lørdag å trekke seg fra vervet. Hva dette betyr i klartekst skal nok ekspertene få enda noen dager på å finne ut av – før det felles en dom.

Statistikk fordel Chelsea
Dette blir åttende ligacupmøte mellom Liverpool og Chelsea, og Liverpool har bare vunnet én av de siste fem.

Lagene møttes i finalen for nøyaktig 17 år siden, da Chelsea etter ekstraomganger vant 3-2 i finalen i Cardiff. Chelsea kan søndag bli første lag som vinner ligacupen etter å ha slått toppserielag i samtlige runder. Aston Villa, Southampton, Brentford og Tottenham er allerede eliminert.

Avspark på Wembley er søndag 17.30, og Liverpool er bookienes favoritt:
Chelsea kan som best spilles til odds 3,54 (Coolbet), mens Liverpool-seier i skrivende stund prises til odds 2,30 (Unibet).

Norsk Tipping tilbyr 2,15 for Liverpool-seier, og har odds 3,20 for Chelsea-triumf.

Statistisk sett er det uansett mest typisk med uavgjort etter ordinær spilletid når Liverpool er i ligacupfinale. Dette blir klubbens 13. ligacupfinale, og fire av de siste fem har endt med ekstraomganger.