• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Preview: Leicester – Leeds

 Preview: Leicester – Leeds
Foto: Bildbyrån

To bak skjema

Av KMarki

Det dukes for atter en Premier League-runde, og først ut er kamp mellom to av sesongens største skuffelser. Leicester var tippet å skulle kjempe om Champions League-plass som de i de to foregående sesongen har misset på målstreken, men har endt opp med å få nok med å karre seg inn på øvre halvdel.

Leeds gjorde flott comeback i Premier League forrige sesong, men oppfølgeren har vært særs tung. Skader og en i overkant optimistisk spillestil har gitt laget slagside, og etter bare 5 seirer fra 26 runder valgte man å takke Marcelo Bielsa for innsatsen. Leeds har Premier Leagues mest gavmilde forsvar, og en friskmeldt Jamie Vardy gleder seg ganske sikkert til å løpe i bakrommet.

Leicester - Leeds United
King Power Stadium
Lørdag 13.30

Jamie Vardy har blitt 35 år, men hans betydning i Leicester har ikke blitt mindre av den grunn.
Mot Burnley var veteranen tilbake på banen for første gang i 2022, og 20 minutter på banen var alt Vardy trengte for å gi Leicester en første seier for året. Både assist og scoring ble levert på det korte innhoppet. Mot Leeds skal man også holde øye med Harvey Barnes, som har scoret i sine tre siste mot denne motstanderen. Barnes feirer samtidig sin 100. Premier League-kamp i dag. Ricardo Pereira og James Maddison måtte fredag kaste inn håndkleet, og de er nå sendt til behandlingsrommet hvor spillere som Timothy Castagne, Jonny Evans, James Justin og Wesley Fofana allerede befinner seg.

Fire strake tap og 20 baklengs fra siste 5 kamper for Leeds som etter 0-4-tapet mot Tottenham valgte å vinke farvel til Marcelo Bielsa. Amerikanske Jesse Marsch er ny mann i sjefsstolen, og den tidligere Leipzig-bossen har voldsom jobb foran seg. Nykommerens første oppgave blir naturligvis å stoppe lekkasjen defensivt, og deretter å få nøkkelspillere som Patrick Bamford, Kalvin Phillips og Liam Cooper tilbake på banen. Bamford er i trening, og meldes å muligens få sitt comeback denne helgen. Leeds vant 3-1 på King Power forrige sesong. Tre nye baklengs i dag vil bety tangering av Birminghams negative toppserierekord fra 1964.