• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Axel With Gogstad

Skamløs glede blant Newcastle-legendene

Skamløs glede blant Newcastle-legendene
Foto: Bildbyrån

Newcastle har fått nye, søkkrike eiere, og oljestaten Saudi-Arabia tas imot med åpne armer av noen av klubbens største helter.

Av AWGogstad

Mike Ashley-æraen i Newcastle er over, og Tyneside-klubben går nå over i en oljebasert tidsepoke der suksess og trofeer skal glatte over brudd på menneskerettigheter, forfølgelse og sportslig hvitvasking.

De nye eierne virker imidlertid å ha kommet et godt stykke på vei med PR-byggingen sin, for i kveld har noen av Newcastles største helter tatt til Twitter for å uttrykke sin udelte glede for at Ashley nå har £300 millioner grunner til å smile ekstra bredt når han våkner opp i morgen.

Klubbens toppscorer gjennom tidene, Alan Shearer, var mildt sagt begeistret for oppkjøpet:

Håpe gjør også kanskje klubbens beste burvokter gjennom alle tider, Shay Given:

Atskillige tidligere spillere, pressefolk og mediapersonligheter har hatt sitt å si om saken, også tidligere Newcastle-spiller Robert Lee:

Alle er imidlertid ikke like positive. Vår egen Kim Marki skrev tidligere i kveld sine betraktninger om oljestatens innblanding i Premier League. Newcastle og Saudi-Arabia har høstet kritikk verden over etter siste timers hendelser, men klubbens legender virker tilfreds med å se andre veien så lenge suksess er i anmarsj.