• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premiership Kim Marki

Neil Lennon frykter ikke for jobben

Neil Lennon frykter ikke for jobben
Foto: Bildbyrån

Celtic-bossen ler av ryktene om at han kan bli sparket

Av KMarki

Celtic har vunnet de siste ni ligamesterskapene i Skottland, men i jakten på en tiende strake ligatittel er man nå under hardt press fra erkerival Rangers.

Celtic røk 0-2 i The Old Firm, før man også gikk på tap hjemme mot Jens Petter Hauge og Milan i Europa League. Søndag fikk man så bare 1-1 mot Aberdeen, og tre strake uten seier er svært sjelden kost for den skotske tittelgrossisten.

Skulle man ryke mot Lille i Frankrike i kveld vil man for første gang på seks år ha gått fire strake uten seier.

Skotske tabloider mener å vite at manager Neil Lennon står i fare for å miste jobben, men 49-åringen fnyser av ryktene.
-Jeg har vært i denne klubben i 20 år, men har aldri opplevd maken til denne heksejakten. Vi har tapt én ligakamp, og da kommer avisene umiddelbart med forsideoppslag om at jeg har to kamper på å redde jobben, Det er respektløst, og blir bare dumt, sa Lennon på pressekonferansen før kveldens kamp mot Lille.

Celtic er seks poeng bak Steven Gerrards Rangers i skotsk Premiership, men grønntrøyene har kamp tilgode på erkerivalen. Også i Europa League har Rangers skaffet seg bedre utgangspunkt enn Lennon og Celtic.

Rangers er i gruppe D mot Standard Liege, Benfica og Lech Poznan, og innledet turneringen ved å slå Liege 2-0 i Belgia før de i kveld får besøk fra Polen.

Celtic røk som kjent 1-3 hjemme mot Milan og får det garantert tøft også i Frankrike i kveld. Lille startet gruppespillet ved å slå Sparta Praha 4-1 Tsjekkia. Fire strake uten seier, for første gang på seks år, kan meget vel komme i kveld. Uten at Lennon av den grunn er redd for jobben som Celtic-manager.