• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Rykter Kim Marki

Deadline Day

Deadline Day
Foto: Bildbyrån

Hva har skjedd, og hva kan forventes?

Av KMarki

Vinduets siste dag. Til glede for mange. Til ergrelse for de som glemte stille vekkerklokka. 

Newcastle var forventet å bli Premier League-klubben med størst pengebruk i januar, og den nedrykkstruede multimilliardæren er i ferd med å innfri sitt favorittstempel. 

Kieran Trippier ble førstemann inn da han ankom fra Atletico Madrid for drøye 12 millioner pund, Chris Wood fulgte fra Burnley for £25 millioner, mens midtbanespilleren Bruno Guimaraes i helgen ankom fra Lyon for om lag 33 pundmillioner. De 70 pundmillionene er da hva som cashes ut, og i tillegg kommer bonuser som er knyttet til kjøp og salg.

Newcastle er imidlertid ikke ferdighandlet. Det blir trolig travelt i kontorene på St. James’ Park også i kveld, når Brighton-forsvarer Dan Burn trolig blir hentet for £13 millioner, mens Reims-angriper Hugo Ekitike og  Aston Villa-back Matt Targett er av flere som kobles til nedrykkstruede Magpies. Og før denne saken var ferdigskrevet ble Targett bekreftet...

Uventet Liverpool-trafikk
Jürgen Klopp og Liverpool var ikke forventet å gjøre kjøp i januar, men takket være Tottenham ble det til slutt fortgang. Spurs-ledelsen sendte bud på Luis Diaz, en spiller Liverpool hadde bestemt seg for å hente fra Porto i sommer. Spilleren ville selv til Liverpool, men grunnet Tottenhams bud måtte Liverpool reagere raskt. Søndag ble vingløperen presentert med femårig Liverpool-kontrakt.

Mandag virker også 19-årige Fabio Carvalho å bli Liverpool-spiller. Den unge portugiseren spås en stor fremtid, og har lenge vært i Liverpools søkelys. Den offensive midtbanespilleren er på utgående kontrakt, og vil trolig koste rundt 5 pundmillioner. Mest trolig blir Carvalho kjøpt i kveld, før han umiddelbart sendes tilbake til Fulham på lån for hjelpe The Cottagers tilbake til Premier League.

Også i den blå delen av Liverpool skjer det ting. Frank Lampard er ansatt som nye manager, mens Donny van de Beek er hentet på lån fra Manchester United. Flere forsterkninger kan ankomme i løpet av dagen.

Van de Beeks arbeidsgiver har som kjent fått annet å tenke på før Deadline Day, da Mason Greenwood er beskyldt for både vold og overgrep.

Eriksen er tilbake

Vinduets mest gledelige overgang, uavhengig av klubbtilhørighet, er Christian Eriksen til Brentford. Syv måneder etter danskens kollaps etter hjertestans er han tilbake i manesjen, med rykende fersk Brentford-kontrakt. Landsmann Thomas Frank har gitt midtbanespilleren kontrakt ut sesongen, med opsjon på ytterligere ett år. Og ja, vi gleder oss veeeldig til å se den eminente midtbanespilleren i aksjon i Premier League igjen.

Den irskfødte lynvingen Deji Sotona virker også å bli Brentford-spiller i løpet av dagen. 19-åringen var et lovende talent i Manchester Uniteds ungdomsavdeling før han valgte å prøve lykken i Nice. Unggutten rakk ikke få sin debut for Ligue 1-klubben før han nå virker å returnere til England.

Hektisk for Tottenham
Antonio Conte og Tottenham følte seg snytt da Luis Diaz valgte Liverpool fremfor Spurs, mens de også kom til kort i forsøket på å hente Adama Traore – som forsvant tilbake til Barcelona. Trøsten er at man virker å få på plass den svenske angriperen Dejan Kulusevski, på lån fra Juventus.

Den defensive midtbanespilleren Rodrigo Bentancur ankommer fra samme klubb, men den 24-årige uruguayaneren har signert permanent kontrakt.

Samtidig blir floppen Bryan Gil sendt tilbake til Spania. Den kortvokste teknikeren kostet store penger da han ble kjøpt fra Sevilla i fjor sommer, men den spanske landslagsspilleren har ikke lyktes å spille seg inn i Spurs-elleveren. Utlån til Valencia virker å bli neste stopp, og det blir neppe noen retur til London.

Giovani Lo Celso virker også på vei bort fra Tottenham, når det nå forhandles om låneavtale med Villarreal. Tanguy Ndombele er samtidig på vei til Frankrike, i låneavtale med Lyon.

Annet som kan skje i dag, av en viss størrelse:

*Pierre-Emerick Aubameyang forlater ganske sikkert Arsenal.

* Dele Alli sendes på lån fra Tottenham – til Milan?

*Jesse Lingard, Should I stay or should I go?

*39-årige Jermain Defoe tilbake til Sunderland?

* Aaron Ramsey tilbake til Premier League?

* Todd Cantwell fra Norwich til låneopphold i Bournemouth?

* Douglas Luiz fra Villa til Tottenham – eller Arsenal?

* Alexander Isak fra Sociedad til Arsenal?

Mange spørsmål, og ved midnatt har man de fleste svarene.