• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Rykter Kim Marki

Lampard på vei tilbake?

Lampard på vei tilbake?
Foto: Bildbyrån

Managerkarusellen går for fullt

Av KMarki

Bare elleve Premier League-runder er unnagjort, men allerede har 5 av 20 klubber tatt grep for å bytte manager.

Watford var, ikke helt uventet, først ut.

The Hornets sendte Xisco Muñoz etter bare ti måneder i sjefsstolen. Ti måneder hvor han både sikret opprykk til Premier League, og dessuten plukket klart godkjente syv poeng fra sesongens syv første kamper. Premier League-vinner Claudio Ranieri er ny mann ved roret.

Tottenham har også både sparket og ansatt ny manager. Nuno Espirito Santo rakk knapt å innrede kontoret før han fikk beskjed om å pelle seg ut igjen. Den tidligere Wolves-bossen har en fotballfilosofi som ikke kler Spurs-modellen, men dette burde selvfølgelig Tottenham-ledelsen skjønt før de valgte portugiseren. Antonio Conte vil piske spillerne på en annen måte, men spillerstallen er ikke all verden. Å få Harry Kane til å virke igjen er første og viktigste oppgave for italieneren som vant Premier League med Chelsea på første forsøk.

Newcastle har fått mye omtalte nye eiere, og første punkt på agendaen var å sparke Steve Bruce – uten å ha noen erstatter klar. Å kvitte seg med Bruce fortest mulig ble naturligvis utelukkende gjort for å sanke poeng hos fansen, som har ønsket Bruce ut i lang tid. Mandag ble tidligere Cherries-boss Eddie Howe ansatt som ny manager på St. James’ Park.

Norwich høstet godord for måten de taklet sitt forrige nedrykk fra Premier League på. Daniel Farke skulle gis tid til å utvikle sitt prosjekt, og tyskeren svarte da også med å sørge for umiddelbar retur til toppdivisjonen. Farke ble uansett antatt å sitte løst i stolen da man etter ti kamper sto bokført med åtte tap og totalt to poeng. Lørdag kom endelig seieren, men timer etter 2-1-seieren mot Brentford valgte man altså å sende Farke på dør. Frank Lampard er oddsfavoritt til å overta jobben på Carrow Road, mens oddsen på Glimt-trener Kjetil Knutsen også har sunket kraftig i løpet av mandagen. 

Aston Villa valgte i sommer å selge superstar Jack Grealish til Manchester City. 100 pundmillioner tikket inn på konto, og erstattere ble hentet fra noe nær øverste hylle – som Leon Bailey, Danny Ings og Emiliano Buendia. Dean Smith har hatt en utmerket spillerstall å plukke sitt lag fra, men uten å være i nærheten av å lykkes. Lørdagens 0-1-tap mot Southampton betyr fem strake nederlag, og ikke uventet måtte Smith rydde kontoret på Villa Park. Noen erstatter er fortsatt ikke funnet, men Steven Gerrard, Roberto Martinez og Ralph Hasenhüttl ryktes alle å stå på lista. Den danske landslagssjefen sies også å være blant kandidatene. 

Overraskende bra tempo på managerkarusellen denne høsten, og den sakker neppe ned med det første. Ole Gunnar Solskjær og Rafa Benitez er av dem som ligger svett an. Kan hende tas det grep både i Everton og Manchester United i løpet av landslagspausen.