• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Rykter Kim Marki

Ryktebørsen

Ryktebørsen
Foto: Bildbyrån

Det meste handler om Solskjær og hans mulige etterfølger

Av KMarki

Tolv spilte ligarunder, og søndag ble Premier League-manager nummer seks sendt på dør. Et offer annenhver runde i snitt, og denne gang var det altså en nordmann som måtte vike plass.

Manchester United-ledelsen hadde naturligvis intet valg etter pinlige 1-4 mot Watford - som kom bare uker etter at laget hadde blitt ydmyket av erkerivalene Liverpool og Manchester City.

Dette betyr managerløst United inn i søndagens toppkamp mot Chelsea på Stamford Bridge, og det skal bli svært interessant å se hvordan United-spillerne reagerer på den siste ukes begivenheter.

Michael Carrick får det midlertidige ansvaret, men med tid og stunder skal en permanent manager inn.

Engelske aviser leter naturligvis høyt og lavt etter navn som kan kobles til jobben, og de fleste mener å vite at tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino er førstevalget. Pochettino reiser til den himmelblå delen av Manchester med sitt PSG denne uken. Blir det et møte på bakrommet?

Zinedine Zidane skal også ha fått en forespørsel, bare for å avfeie den som uinteressant for ham akkurat nå.

Disse to, samt Ajax-trener Erik ten Hag, går igjen hos de fleste tabloider. Brendan Rodgers, Julen Lopetegui og Luis Enrique blir også nevnt av atskillige.

Og hva med denne karen, som går sin seiersgang på sosiale medier? Den italienske jokeren Samissio Allerdiccio?

Managerkarusellen går sin vante gang, men det er også rykter om spillere der ute. Det er tross alt bare en drøy måned til overgangsvinduet åpner igjen.

Newcastle er tabelljumbo, og eneste klubb i de fire øverste divisjonene som fortsatt ikke har vunnet en fotballkamp denne sesongen. Verdens rikeste (?) fotballklubb vil gjerne unngå nedrykk til The Championship, og for å unngå å neste sesong skulle inneholde terminliste med Preston North End, Bristol City, Luton og Millwall akter man å bruke overgangsvinduet for alt det er verdt.

Fiorentinas Dusan Vlahovic, Divock Origi, Philippe Coutinho, Clement Lenglet, Mikel Oyarzabal, Aaron Ramsey, Kalidou Koulibaly, Alexandre Lacazette og om lag 100 andre spillere har blitt linket til Newcastle den siste måneden.

Det eneste som er sikkert er at nyrike Newcastle må regne med å måtte betale langt over markedspris. Ingen vil selge til denne klubben, og om de skal gjøre det – så må de betale dyrt. Eddie Howe har jobb å gjøre.

Til slutt; Rafa Benitez sliter – ikke helt overraskende, tungt i Everton.

Den tidligere Liverpool-manageren var aldri ønsket av fansen i den blå delen av byen, og når nå i tillegg resultatene går mot ham, så er det kort vei til utgangsdøra.

Rafa kan fort bli syvende manager ut i Premier League. Skadesituasjonen gjør det ikke enklere for ham, og det virker å gå mot hektisk overgangsvindu på Goodison, Rafa eller ei.