• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Serie A Thomas Elgheim

Helgens tips: Derby della Mole

Helgens tips: Derby della Mole
Foto: Bildbyrån

Det er derby og et Juventus-lag som ikke ser ut som seg selv denne sesongen

Av TElgheim

Torino - Juventus
Lørdag 3. april, kl. 18.00

Kampodds
Coolbet  6,26 - 4,27 - 1,57
Norsk Tipping  5,30 - 4,10 - 1,47
Unibet 6,10 - 4,40 - 1,52

«Derby della Mole» er byderbyet mellom Torino og Juventus som samtidig er Italias eldste fortsatt spilte derbyoppgjør siden naboene først møttes tilbake i 1907. Foran lørdagens møte har begge lagene alt å spille for, i hver sin ende av tabellen.

Lover revansje
Torino har vært den store uavgjortspesialisten i Serie A denne sesongen med elleve poengdelinger på 27 seriekamper. Kun fire er vunnet og det skiller kun ett poeng ned til Cagliari og nedrykk. I siste hjemmekamp mot Sassuolo lå vertene under 0-2 til 13 minutter gjensto, men snudde til 3-2-seier. Tidlig baklengsmål ble avgjørende borte mot Sampdoria sist. Trener Davide Nicola var ikke fornøyd med det resultatet og lover at det er et revansjesugent Torino-lag som nå stiller til kamp i Derby della Mole:

- Vi er sinte fordi vi leverte en god kamp og produserte nok sjanser, men utnyttet dem dårlig. Det var tredje kampen vår på én uke og mot slutten ble vi slitne. Landslagspausen gjorde oss således meget godt. Nå venter Juventus som har sine egne problemer. Benevento slo dem sist og det viser at alle kan ta poeng mot alle i Serie A denne sesongen.

Freder Pirlo og Ronaldo
Juventus har ikke vært seg selv denne sesongen og det meste tyder nå på at vi får et skiftet på den italienske fotballtronen. Exit mot Porto i Champions League-sluttspillet, sist gikk man på et av de mest overraskende resultatene i fotball-Europa denne sesongen med hjemmetap for et Benevento-lag som sto med elleve kamper på rad uten seier. Dermed skiller det hele ti poeng opp til tabelleder Inter og man må i første rekke konsentrere seg om å holde Napoli bak seg for i det hele tatt å få Champions League-spill neste sesong. Både trener Andrea Pirlo og stjernespiss Cristiano Ronaldo har fått mye kritikk den siste tiden, men visepresident Pavel Nedved er klar på at begge blir i klubben også neste sesong:

- Pirlo er, og vil være, Juventus’ trener. Det er 100 prosent sikkert. Vi har et prosjekt sammen og vi visste at det ville bli vanskeligheter på veien. Cristiano røres ikke. Han har kontrakt til 30. juni 2022 og blir i klubben til da. Hva som skjer etter det bestemmer vi ikke nå.

Dybala linkes bort
Giorgio Chiellini reiste tidlig hjem fra Italias landslagstropp, men det var hele tiden planlagt og det er ikke snakk om en skade. Aaron Ramsey trakk seg imidlertid fra Wales’ tropp med sin skade. Paulo Dybala har fortsatt ikke undertegnet ny kontrakt og mye tyder på at han blir solgt til sommeren. Arsenal, Chelsea, Tottenham og Manchester United skal alle ha meldt sin interesse. Som erstatter har Juventus pekt seg ut Moise Kean og Sergio Aguero. Førstnevnte har imidlertid slått skikkelig til i Paris Saint-Germain og den italienske landslagsspissen har gjort det helt klart at han ønsker å fortsette i den franske hovedstaden.

Tips
Det er derby og et Juventus-lag som ikke ser ut som seg selv denne sesongen. Da blir H-en til 6,26 i odds valget.