• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Serie A Øyvind Johannessen

Overraskende Napolistraff

Overraskende Napolistraff
Foto: Bildbyrån

Av ØJohannessen

Italieske fotballmyndigheter understreket onsdag at de, som de fleste andre fotballmyndeigheter her på kloden, anser seg som hevet over samfunnet forøvrig. Det er, med forbehold om at vår kunnskap om saken i beste fall er begrenset, vanskelig å tolke utfallet av Napolis manglende oppmøte i Torino søndag for halvannen uke siden.

Jeg har registrert at det avgjørende punktet som ført til at Napoli ikke bare tapte kampen mot Juventus 0-3, men også ble straffet med ytterligere ett minuspoeng, er om klubben ble ilagt reiseforbud av de lokale helsemyndighetene eller ikke. Er det virkelig mulig at man ikke vet det? Har klubben Napoli virkelig bestemt seg for at de på bakgrunn av to smittede spillere skulle avbestille fly og hotell, og la være å møte opp til en av sesongens to største sportslige begivenheter? Jeg får rett og slett ikke til å tro at det kan være tilfelle.

I kjennelsen står det at myndighetene ikke nedla forbud mot å reise før søndag, og ettersom fotballklubben da hadde latt være å forflytte seg, så har de forbrutt seg mot en høyere lov, nemlig klubbenes egen covid-19-protokoll, som sier at så lenge man har 13 tilgjengelige spillere, så skal man stille til kamp. Helsemyndigheten kan teoretisk treffe andre tiltak, men slik vi ser det etter denne dommen, så er det altså fotballen som bestemmer om de skal ha gyldighet eller ikke.

Lokale helsemyndigheter som skal forsøke å motvirke smitte på kryss og tvers i Italia har med andre ord noen festlige uker og måneder i vente. The show must nemlig alltid go on, samma f... .