• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Serie A Øyvind Johannessen

Serie A søndag: Napoli - Milan

Serie A søndag: Napoli - Milan
Foto: Bildbyrån

Av ØJohannessen

Denne runden avsluttes med kamp mellom to lag som vi ikke trodde ville blande seg inn i gullkampen, men som har gjort det.

Milan troner fortsatt øverst på tabellen, og har to poengs klaring til Sassuolo, og tre poeng ned til Napoli, som altså har spilt én kamp mindre og fått et minuspoeng. Sist uke ble riktignok Napolis anke av straffen avvist, men klubbens advokater kjører samme taktikk som viss furten president i et land litt lenger bort. De lover at klubben aldri vil gi opp kampen om å tilbake poenget, og få spille en bortekamp mot Juventus.

Gull likevel?
Samtidig er det vel ikke helt utenkelig at straffen blir stående, men når Napoli allerede har inntatt tredjeplassen (et poeng foran Juventus til og med), så kan de faktisk tillate seg å glemme den affæren, og heller bare plukke de poengene som gjør at det kan bli historiens tredje ligagull likevel.
Så langt har altså Napoli kun tapt én kamp utenfor skrivebordet.

Uthvilt Zlatan
De dårlige nyhetene for Napoli er på den annen side at supersvensken til Milan har fått hvile og trene i passende doser de siste ukene. Zlatan Ibrahimovic er utvilsomt høsten spiller i Serie A, og hans åtte goaler på fem kamper er faktisk bare sykt. Vi kan selvfølgelig også håpe at Jens Petter Hauge skal få slippe til i denne kampen mellom Steinar Nilsens for eks-klubber. Sannsynligheten for at det skjer, er nok likevel mye lavere enn at Zlatan scorer.

Milan har imidlertid vist svakhet de siste ukene, med to uavgjorte og en «bare-så-vidt»-seier over nedrykkskandidat Udinese i Serie A. Verre var imidlertid 0-3 hjemme for Lille i Europa League. Ikke bare var det Milans første tap siden fotballen startet opp igjen etter koronastengningen, men det var et stygt tap til tross for at Milan stilte til kamp med en tilnærmet full førsteellever.

Milans statistikk i Napoli er imidlertid ingenting å skryte av. 19 Serie A-dueller mellom disse på San Paolo har gitt ni hjemmeseire, og bare tre borteseire. Vi må faktisk helt tilbake til 2010 for å finne forrige Milan-seier i Napoli. Da vant Roosoneri 2-0, og herr Zlatan scoret det ene målet. Fire av lagenes seks siste møter i serie og cup har imidlertid endt uavgjort, blant annet begge kampene forrige sesong. 1-1 ble det i Milano i november, mens det endte 2-2 i Napoli i juli. Napoli snudde da 0-1, etter scoring av Hernandez, til 2-1 takket være scoringer av Di Lorenzo og Mertens, før Franck Kessié reddet det ene poenget og Milans gode statistikk med kampens siste scoring, til overmål etter at Zlatan hadde forlatt banen.

Skader:

Napoli: Hysaj, Ospina, Osimhen, Rrahmani

Milan: Leao

Antatte lagoppstillinger:

Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui; Fabian Ruiz, Bakayoko, Elmas; Lozano, Mertens, Insigne

Milan (4-2-3-1): Donnarumma; Calabria, Kjær, Romagnoli, Hernandez; Bennacer, Kessié; Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic; Ibrahimovic

Kampodds:

Coolbet: 2,17 - 3,61 - 3,42

Norsk Tipping: 2,20 - 3,35 - 2,85

Unibet: 2,20 - 3,60 - 3,15

Tips: B