• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Spill Axel With Gogstad

Dagens tips: Real Madrid – Liverpool

Dagens tips: Real Madrid – Liverpool
Foto: Bildbyrån

Gigantduell i Madrid.

Av AWGogstad

To av Europas mest suksessrike lag gjennom tidene møtes til et durabelig oppgjør på Valdebebas i kveld i den første kvartfinalen i Champions League. Det er også en reprise fra finalen i 2018, der Real Madrid til slutt kunne juble etter en 3-1-seier på en kveld Loris Karius nok fremdeles blir hjemsøkt av.

Real Madrid har vunnet verdens gjeveste klubbtrofé hele 13 ganger, som er soleklart mest av samtlige klubber i Europa. Liverpool kan skilte med seks triumfer, som er nok til en delt tredjeplass på den listen, sammen med Bayern München.

Vertene har fått ferten av ligatittelen i hjemlig liga, og etter tre strake seirer, ligger de nå bare tre poeng bak La Liga-leder Atlético Madrid. I åttedelsfinalen i Champions League slo de Atalanta 4-1 sammenlagt, men resultatet var nokså flatterende. Italienerne var fullt på høyde med Madrid i store deler av begge oppgjørene, men Real Madrids enorme rutine i de avgjørende øyeblikkene var nok til å se spanjolene videre. Etter to strake exiter i åttedelsfinalen er Real dermed endelig tilbake blant de siste åtte.

Liverpool har, etter en forferdelig start på 2021, tatt seg kraftig sammen. Mye av æren skal gis til Fabinho, som endelig har blitt satt tilbake i sin vante posisjon som midtbaneanker. Med brasilianeren som beskyttelse for midtstopperne, har Jürgen Klopps mannskap fremstått klart mer solide, og i helgen hadde de få problemer med å feie Arsenal av banen i 3-0-seieren på Emirates. The Reds imponerte også i Champions Leagues åttedelsfinale da de enkelt slo RB Leipzig 4-0 sammenlagt.

Mohamed Salah hadde en marerittaktig kveld i finalen for snart tre år siden, da han gråtkvalt måtte ut med en skulderskade etter en duell med Sergio Ramos tidlig i oppgjøret. Egypteren har varslet at han har noe personlig uoppgjort med de spanske gigantene, og vil garantert være toppmotivert i kveld. Han får imidlertid ikke gjensynet med Madrids kaptein han hadde håpet på. Ramos ble nemlig skadet under landslagsoppholdet med Spania, og mister kveldens match, samt returoppgjøret på Anfield. Dani Carvajal er også ute, men Toni Kroos er tilbake i troppen etter en liten muskelskade.

Liverpool må som kjent klare seg uten stoppertrioen Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joël Matip, mens kapteinen Jordan Henderson mangler også fremdeles. Eller er det få skadebekymringer for Jürgen Klopp.
Dette er en gigantduell mellom to lag i veldig god form, men Real Madrid viste seg særlig sårbare for motstandere med høyt press i forrige sesongs åttedelsfinale mot Manchester City.

Vi tror Liverpool kommer til å gå i strupen på spanjolene, og tar med seg en knapp ettmålsledelse tilbake til Merseyside før neste ukes returoppgjør på Anfield. Her stiller Coolbet med den beste oddsen, til 4,50.

Axel With Gogstads oddsregnskap 2021: Innsats: 5500,- Gevinst: 6951,- Tilbakebetalingsprosent: 126,38%